Mia bakar: Äppelmuffins
Äppelmuffins ca. 25 st
200°C 15 min
100g margarin eller smör
1½ dl socker
4 ägg
5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1dl filmjölk eller mjölk ( jag bakade med filmjölk)
Fyllning:
1-2 äpplen skalade och skurna i tunna klyftor
½tsk kanel blandat med 1 msk socker
Rör matfett och socker poröst. Tillsättäggen ett i taget under kraftig omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt mjölken/filmjölken. Klicka ut smeten i muffinsformarna. Lägg i en äppelbit i varje myffin och strö sedan över kanelblandningen. In med dom i ugnen och låt sedan svalna.
200°C 15 min
100g margarin eller smör
1½ dl socker
4 ägg
5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1dl filmjölk eller mjölk ( jag bakade med filmjölk)
Fyllning:
1-2 äpplen skalade och skurna i tunna klyftor
½tsk kanel blandat med 1 msk socker
Rör matfett och socker poröst. Tillsättäggen ett i taget under kraftig omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt mjölken/filmjölken. Klicka ut smeten i muffinsformarna. Lägg i en äppelbit i varje myffin och strö sedan över kanelblandningen. In med dom i ugnen och låt sedan svalna.
Kommentarer
Trackback