Mia bakar: Fläderparfait med kiwi sås
Fläderparfait med kiwi sås
6 personer
4 ägg gulor
1dl socker
5dl vispgrädde
1 dl outspädd flädersaft
8 kiwis
1msk florsocker
Vispa vispgrädden hårt, men passa så det inte blir smör^^. Vispa sen ägg gulorna pösigt ihop med sockret, och rör sedan med flädersaften i äggsmeten. Nu är det dags att försiktigt vända ner grädden i äggsmeten. Häll upp i småformar och ställ in i frysen och låt stå i minst 5 timmar. Ta fram 30 min innan servering.
Skala kiwin och skär den i småbitar, använd sedan en mixer för att göra en slät sås. Tillsaätt 1 msk florsocker.
Jag använde en kiwi skiva som granering och en av marängerna jag gjorde samma dag.

6 personer
4 ägg gulor
1dl socker
5dl vispgrädde
1 dl outspädd flädersaft
8 kiwis
1msk florsocker
Vispa vispgrädden hårt, men passa så det inte blir smör^^. Vispa sen ägg gulorna pösigt ihop med sockret, och rör sedan med flädersaften i äggsmeten. Nu är det dags att försiktigt vända ner grädden i äggsmeten. Häll upp i småformar och ställ in i frysen och låt stå i minst 5 timmar. Ta fram 30 min innan servering.
Skala kiwin och skär den i småbitar, använd sedan en mixer för att göra en slät sås. Tillsaätt 1 msk florsocker.
Jag använde en kiwi skiva som granering och en av marängerna jag gjorde samma dag.

Kommentarer
Trackback