Mia bakar: Maränger

Jag har gjort både det ena och det andra idag i köket. Jag började med att göra 2 påsktårtor som jag kommer att ge er receptet på imorgon och sen gjorde jag Fläderparfait som mor och far skall bjuda sina gäster på imorgon. Men det receptet får ni imorgon med när de är klara och jag kan ta en liten bild :P
När jag gjorde parfaiten blev det äggvita kvar så då passade jag på att göra lite maränger till graneringen av parfaiten.

Maräng
125°C 40-45 min

3 äggvitor
1 dl socker

Vispa ägg och 1/3 av sockret hårt ( så att du kan vända det upponer). Var nog med att bunken du gör detta i är helt ren, då det vitan inte blir fluffig om den är smutsig. Vänd sedan ner resten av sockret försiktigt. Bred/spritsa det på en smord plåt eller använd bakplåtspapper.


Innan gräddning


Efter gräddning
Vi kommer troligen att servera marängerna till parfaiten imorgon då såsen som vi skall ha till kan bli lite sur och då kan det vara gott med en söt maräng.


Kommentarer
Postat av: Matilda

Har du inte i någon ättika alternativt citron? Blir dom hårda ändå?

2010-04-03 @ 09:25:30
URL: http://www.matildaruneskjold.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0