Mia bakar: Påsktårta
Så här i påsktider kan det ju passa bra med en påsktårta.
Påsktårta Agnesvik
200°C 15-20min
3 ägg
3 hg mandelmassa
skalet av en apelsin
juicen av en apelsin
ca 100g blockchoklad
Riv mandelmassan och vispa den fluffig ihop med äggen. Riv sedan över apelsinskalet( Jag hade även i lite röd karamellfärg för utseendets skull) . Sen är det dags att smöra och bröa en form( Lättast att använda en med löstagbar botten).
Häll i smeten i formen och sen i ugnen. Ta ut kakan och låt den svalna. När den svalnat är det dags att försiktigt vända över den på ett serveringsfat eller likande. Häll därefter över apelsin jucien på kakan. När jucien sugits upp av kakan kan du smälta chokladen och breda ut den på kakan.
Färdig! jag har dekorerat med chokladägg
Påsktårta Agnesvik
200°C 15-20min
3 ägg
3 hg mandelmassa
skalet av en apelsin
juicen av en apelsin
ca 100g blockchoklad
Riv mandelmassan och vispa den fluffig ihop med äggen. Riv sedan över apelsinskalet( Jag hade även i lite röd karamellfärg för utseendets skull) . Sen är det dags att smöra och bröa en form( Lättast att använda en med löstagbar botten).
Häll i smeten i formen och sen i ugnen. Ta ut kakan och låt den svalna. När den svalnat är det dags att försiktigt vända över den på ett serveringsfat eller likande. Häll därefter över apelsin jucien på kakan. När jucien sugits upp av kakan kan du smälta chokladen och breda ut den på kakan.
Färdig! jag har dekorerat med chokladägg
Kommentarer
Trackback