Mia bakar: Ankis kladdkaka
Detta är den godaste kladdkakan som finns. Jag har gjort den efter ett recept som jag fått av våran granne för några år sen och jag har bakat den flitigt sen dess. Och jag kan säga att den har gått hem hos alla som smakat den.
Kladdkaka
175°C 15-20 min
100g smör
3dl socker
1dl kakao
1tsk vaniljsocker
2dl mjöl
2 ägg
Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret och vaniljsockret. Tillsätt sedan kakon och äggen (ett och ett)
Och tillsist mjölen. Smörj en form med löstagbar botten och ströa den med ^^
sen är det bara att ställa in kakan i mitten. Jag brukar ha inne den i 17 min så den är riktigt kladdig. Kakan serveras bäst kylskåpskall.
Den skall egentligen serveras med hallon om det skall vara bär till,
men nu hade vi inte det hemma så några körsbär fick vara dekoration.^^
Knutte tyckte det såg gottigt ut.
Kladdkaka
175°C 15-20 min
100g smör
3dl socker
1dl kakao
1tsk vaniljsocker
2dl mjöl
2 ägg
Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret och vaniljsockret. Tillsätt sedan kakon och äggen (ett och ett)
Och tillsist mjölen. Smörj en form med löstagbar botten och ströa den med ^^
sen är det bara att ställa in kakan i mitten. Jag brukar ha inne den i 17 min så den är riktigt kladdig. Kakan serveras bäst kylskåpskall.
Den skall egentligen serveras med hallon om det skall vara bär till,
men nu hade vi inte det hemma så några körsbär fick vara dekoration.^^
Knutte tyckte det såg gottigt ut.
Kommentarer
Postat av: Bettan
Åh det är ju den där asgoda kakan som du bjöd oss på i ridgruppen en vårkväll för några år sedan! Kram!
Trackback