Mia bakar: Browniemuffins
Browniemuffins ca. 12 st
180°C 20-25 min
2 ägg
1 ½ dl socker
152 g smör
2 ½ dl mjölk
½ tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
½ tsk bakpulver
valfri mängd hackad blockchoklad, mörk och/eller vit.
Knäck äggen i en skål, tillsätt sockret och rör om tills allt är väl blandat. Rör ner det smälta smöret, följt av mjölken och vaniljsockret. Sikta mjöl, kakaopulver och bakpulver över smeten och blanda ner det. Till sist rörs chokladbitarna ner. Fördela blandningen i de tolv formarna och strö lite hackad choklad över som dekoration. Grädda i förvärmd ugn i 20-25 minuter tills de börjar kännas fasta på ytan. Dessa brownies reser sig bara lite grann, inte alls som vanliga, pösiga muffins.
Klaras tjocka katt tyckte minsann att det såg aptitligt ut med chokladgegga!
Färdiga browniemuffins, missfärgade av ljuset i köket!