Mia bakar: Bullar
Bullar 40st
250°C 5-8min
150g smör
5dl mjölk
50g jäst (jäst för söta degar)
1dl socker
½tsk salt
1,4 liter vetemjöl
1 ägg till pensling
pärlsocker
Fyllning 1
rumstempurerat smör
socker
Fyllning 2
rumstempurerat smör
socker
kanel
Fyllning 3
Blåbärssylt
+lite socker beroende på hur söt sylten är.
Smält smöret och blanda i mjölken, värm upp till 37°C. Sedan är det dags att smula ner jästen i köksassistenten. Häll sedan i den uppvärmda vätskan över jästen. Blanda med assistenten tills jästen löst sig. Häll sedan i sockret och saltet och blanda igen. Nu är det dags att hälla i mjölet. Spara ½ dl till utbaket. Kör assistenten i 5 minuter så att allt blir väl blandat. Lägg över en bakduk och låt jästa i 30 minuter.
Gör nogrant rent yan som du skall baka ut bullarna på och mjöla den. Dela upp degen i 3 delar och kavla ut en av den och smöra den med det rumsvarma smöret (fyllning 1) strö sedan på socker. Rulla sedan degen som en rulltårta/ pannkaka (förstår du?) och skär 1-2 cm tjocka skivor som du sedan plasserar i bullformar. Nu skall de jäsa i 35 min. Med de andra fyllningarna gör du lika dant. Fast när du gör fyllning nummer 3 behöver du inger smör.
När bullarna jäst färdigt så skall de penslas med ägg, när det är gjort är det bara att strö över lite pärlsocker och skjutsa in dem i ugnen. Men kan även skippa pärlsockret och ta mandelflarn istället.
Nybakta bullar måste ju vara något av det godaste som finns!
250°C 5-8min
150g smör
5dl mjölk
50g jäst (jäst för söta degar)
1dl socker
½tsk salt
1,4 liter vetemjöl
1 ägg till pensling
pärlsocker
Fyllning 1
rumstempurerat smör
socker
Fyllning 2
rumstempurerat smör
socker
kanel
Fyllning 3
Blåbärssylt
+lite socker beroende på hur söt sylten är.
Smält smöret och blanda i mjölken, värm upp till 37°C. Sedan är det dags att smula ner jästen i köksassistenten. Häll sedan i den uppvärmda vätskan över jästen. Blanda med assistenten tills jästen löst sig. Häll sedan i sockret och saltet och blanda igen. Nu är det dags att hälla i mjölet. Spara ½ dl till utbaket. Kör assistenten i 5 minuter så att allt blir väl blandat. Lägg över en bakduk och låt jästa i 30 minuter.
Gör nogrant rent yan som du skall baka ut bullarna på och mjöla den. Dela upp degen i 3 delar och kavla ut en av den och smöra den med det rumsvarma smöret (fyllning 1) strö sedan på socker. Rulla sedan degen som en rulltårta/ pannkaka (förstår du?) och skär 1-2 cm tjocka skivor som du sedan plasserar i bullformar. Nu skall de jäsa i 35 min. Med de andra fyllningarna gör du lika dant. Fast när du gör fyllning nummer 3 behöver du inger smör.
Skulle dock rekomerndera att inte ta riktigt så mycket sylt som på bilden, då det blir väldigt kladdigt.
När bullarna jäst färdigt så skall de penslas med ägg, när det är gjort är det bara att strö över lite pärlsocker och skjutsa in dem i ugnen. Men kan även skippa pärlsockret och ta mandelflarn istället.
Nybakta bullar måste ju vara något av det godaste som finns!
Kommentarer
Trackback