Lite bilder:P

Nu skall jag forsoka att antligen fa ut lite bilder ^^

Pa natten nar vi kom fram till hotellet i Mumbai

Pa bussen till lonavla

Ashramet som vi bode pa.

Trekking

Trekking jag och Astrid

Detta varan sovplats under trekkingen, mkt svettig och trott mia.

Anna min svenska van pa trekkingen

Yoga

XD jag och anna pa vag til stranden

Pa stranden. Elie, Sofi, Astrid, Jag och Anna
15 pers i en bil sla det ni XD
15 pers i en bil sla det ni! XD

Svett och mycket tvatt!

De 2 senaste dagarna har varit stekheta! har nog aldrig svettats sa mkt, direktnar man kom ut ur duschen ville man ga in igen. Imorses hade vi varan forsta data lektion, de riktiga eleverna kommer inte forens den 8 sa nu lar vi upp lararna. Jag assisterar bara Mike och Ellie i 3 dagar nu innan mitt projekt drar igang pa tisdag.
Har ocksa fatt reda pa att det ar mest barn och vuxna med Autism som jag skall jobba med .
 

Helene fran Norge min rumskamrat


Helene min rumskamrat
bild fran gatan i lonavla
Gatan i lonavla.

Mer bilder kommer men det kom en tysk och ville ha datan nu ^^

Goa och arbete

Vi kom till Majorda, Goa i forrgar men jag har inte hunnit satt mig vid en dator sedan dess sa ni far ursakta mig. Nattaget var en upplevelse, det borjade med att det var 45 min sent sa vi kom inte ivag forens typ 1 pa natten. Vi hammnade i en stor sovvagn utan kupeer och det var bara som ma skijle vaggar och imellan dem var det 8 sangar. (bilder kommer, vi far bara sitta i 20 min sa jag skall ta en hel 20 minutare bara till bilder senare) Vi kom fram till Margao kl halv ett dagen efter och nar i hade packat in oss i bilarna akte vi till Majorda och varat Camp. Pa kampet kanske det bor 50 ungdomar i varan alder och de ar fran : Tyskland, Danmark, Norge, England och sverige saklart.
Det ar en till skensk har en kille som har varit har en manad, annars ar det bara jag och anna :P Vi bor ihop med 2 Norska tjejer som heter Maria och Helene, de ar jatte goa och de vanligaste ljudet som kommer ifran varat rum ar asgarv. Maria  ar adopterad ifan Indien sa hon har agnat lite tid till att leta efter sin biologiska mamma, hon har hittat henne men vet inte om de skall traffas an.
Djuren vi an sa lange har haft pa varat rum ar:  Odla, spindlar och kackerlackor. Annars ar rummen fina forutom att vi inte har nagon spolfunktion pa varan toa pga en viss Anna ^^ men vi klarar oss fint med en hink. De senaste dagarna har vi besokt de olika projekten och haft lite diskutioner kring skolsystem m.m
Jag har valt att jobba pa en skola for psykiskt handikapade pa formiddagarna samt att 2 eftermiddagar i veckan lara ut engelska till kvinnor i slummen. Mina projekt startar nasta vecka sa jag, hjalper Mike och Ellie pa data kursen sa lange. Ellie skall jobba med mig pa skolan sen och det kans skont att ha henne med mig, da de andra 2 tjejerna som skall vara dar ar lite barnsliga.
Jag har precis tvattat och hangt min tvatt sa nu skall jag ga ut i hangmattan under palmerna och lagga mig med mig bok, Nr3 i Twiligt serien :D
Puss<3

Hej

Tankte passa pa nu nar jag har tillgang till natet idag med att skriva ett inlagg.
Igar efter lunch sa akte va ivag for att kolla pa ngt budistisk tempel i en grotta i bergen. Bussresan tog ca. 30 min och tog oss till en parkeringsplats varifran vi sedan skulle ta oss via trappor upp till templet. Det tog 35 minuter att ta sig upp for trapporna och val uppe mottes vi av en stor grotta som var inrett som ett tempel (bild kommer dessa datorerna ar inte sa sammarbetsvilliga) men jag kunde inte riktigt konsentrera mig pa att se hur det sag ut da det var ca 37 grader och stekande sol.
Nar vi kom hem var det dags for yttligare ett Yoga pass, vilket resulterade i valdigt mkt traningsvark for min del.
Pa kvallen sag vi en Bollywood film Om shanti om hette den men vi orakde bara se halften av den 3 timmar langa filmen (skall se om jag kan ladda hem den pa ngt satt).

Idag ar det bara fritid,for ikvall tar vi nattaget till goa och ar framme kl 11 imorgon .

puss<3

Sa nu ar jag har!

Resan borjade med valdigt mkt stress for min del da det var var sa att det blanet som vi skulle flyga med hade problem med en av sina mororer och kunde darfor inte lyfta. Sa det blev till att byta plan ocg detta bidrog till en tilles forsening och en mkt stressad Mia. Val i Frankfurt sa var min ankomst gate i ena anden av flygplatsen och avgangs gaten i andra anden sa det var bara och springa, sa det var inget atande for min del. Nar det var 20 minuter kvar tills flyget skulle ga sa skulle jag ga igenom sakerhetskontrollen och de skulle scanna mitt handbagage, och med denna dagen otur sa resulterade det sjalvklart i att de vande upponer pa min vaska och kolla det igenom allt och skickade mig sedan vidare till ett annar rumm dar de tog ngt prov pa min kameravaska. Behover jag tillagga att min stressniva steg ^^
Men sen kom jag antligen ivag till gaten dar Anna vantade, den tjejen jag skrivit med innan, och vi kunde antligen ga ombord pa planet och bara sitta i 8 timmar.
Flygresan gick bra och nar vi antligen landade i Mumbai var det fullfart igen. Vi fick tag i vara vaskor och vaxlade vara pengar och begavos sedan ut for att leta efter en man med en skylt som det stog IDEX pa och efter att ha gatt nagra vander langs raden med skyltar konstaterande vi att det stog ingen dar,sa vi borjade plocka upp all papper och leta efter nummer till IDEX och varan chauffor.
Precis nar vi skall till och ringa, kommer en liten indier fram och fragar om vi tillhorde IDEX, indiern som vi nu kallar MR. J visade oss till bilen och det bar av till hotellet.
Nar kl var halv 3 var vi redo att antligen fa sova.
Bilder pa rummet kommer sen.

Dag 2 sa borjade vi med en snabb introduktion och med att presentera oss for varandra, jag tror vi ar ca. 25 st som ingar i Goa grupper och vi skall inga i projektet under olika lang tid, nagra under 4 veckor och andra som jag under 8 veckor. Efter introduktionen tog vi vara vaskor och satt oss i en buss som skulle ta oss till Lonvala och ashramet dar vi skall bo i 5 dagar. Bussresan tog 4 timmar och ibland var jag osaker pa om vi overhuvudtaget skulle ta oss fram till malet da det gick valdigt trogt i uppforsbackarna.
Jag kan ocksa meddela att det tog ca 1,5 timme innan vi tog oss ut ur Mumbai och da var vi inte ens i centrum ^^  Val framme i Lonvala at vi inne i stan innan vi akte till ashramet.
Ashramet ar ett stort yoga center, sjukhus och ett vetenskaps center. Min och Annas personliga teori ar ett de har som mal att rensa ut allt ont ur oss vasterlanningar, genom att lata oss sova pa 3 cm tunna madrasser, ge oss mat utan kryddor, kora upp osss att dricka ort te kl6 pa morgonen, dricka ort te vid alla tillfallen pa dagen, yoga 2 ganger om dagen, ingen AC ( vi skall svettas), och trekkingen men den kommer vi till senare ^^
Pa ashramet sover vi i stora sovsalar och i varat rum ar vi bara 4, men i det andra rummet ar dom 20, sa jag tror att jag och anna gjorde ett bra val av rum.  Senare pa denna kvallen sa akte vi in en svang till stan for att kopa myggmedel, toa papper, handsprit m.m

Dag 3 och 4
Vi lamnade ashramet vid halv 10 tiden pa morgonen och begav oss ivag for att ga ut pa trekking i 2 dagar. vagen som bussen tog blev bara mindre och mindre och kunde tillslut inte kallas vag langre och tillslut borjade varan vandring upp i bergen i den ca 35 gradiga hettan. Forta dagens stracka tog 3,5 timma och behover jag saga att vi var drankta i svett nar vi kom fram till byn dar vi skulle spendera natten. Byn ligger uppe i bergen utanfor Lonvala och bestar av kanske 15 hus. De har inget rinnande vatten och ingen el, eller jo de har en timmas el pa kvallen men inte just nu da solenergi cellerna inte fungerade.  Vi sov pa golvet i ett litet hus och nagra sov i talt, men vi kunde likla garna ha sovit ute da bade fonster och dorr stogg oppet storre delen av natten^^ pa morgonen borjade vi som vanligt med te och sedan frukost inne hos en av familjerna i byn. sedan bar det av igen. Pa formiddagen gick vi i 1,5 timme innan vi nadde nasta by som vi skull ata lunch i. By lag benagen vid en sotvattens sjo, och som vi alla blev mkt lyckliga av sa kunde vi bada i sjon. sa det blev 2 timmars vila, bad och lunch innan vi gav oss ivag igen. Denna strackan inleddes med 20 minuters brant klattring och vi alla var helt doda ocg fullkomligt kollapsade hogst upp, ja utom Mr J da forstas som inte ens svettades. nasta paus tog vi nar det bara var ca. 40 minuter kvar att ga vid en underbar utsikt som ni kommer att fa se pa kort senare. Till slut efter 4 timmar nadde vi den sista byn dar bussarna vantade och vi kunde paborja den 1 timma langa farden hem medans vi kollade pa solnedgangen som var helt underbar(den skulle du haft kort pa mamma! men tyvarr var minnet i lilla kamran slut da sa jag missade den) 
Tillbaka pa ashramet sa angnade vi oss at att ta en efterlangtad dusch och tvatta de svettindrankta kladerna.

Dag5
Idag alltsa har vi tagit varan forsta yoga lektion och det var valdigt annorlunda men jag gillade det. Nu vantar vi pa lunchen och efter det skall vi besoka nagra grottor.

Bilderna kommer senare da det ar ko pa datorerna!

Hoppas att allt ar bra hemma! Vi hors!
Puss<3

Packa packa packa...

All packning skall ställa det på vågen idag om jag vågar :S

All packning, skall ställa det på vågen idag om jag vågar :S

Blää..

Omm precis en vecka sitter jag på planet till Frankfurt, där jag sedan skall byta plan för att ta mig vidare till Mumbai. Det känns så himla overkligt och det skall bli så kul.
Idag skall det drickas dukoral, som för övrigt är det vidrigaste jag vet XD Smakar hallonsoda med salt i och det är ingen trevlig mix.


Det är inte långt kvar nu...

Idag är det bara 11 dagar till mitt äventyr drar igång och resnerverna börjar verkligen visa sig hos både mig och min mor ^^
För tillfället är hela mattan i biblioteket full med packning av de olika slag: medicin, kläder, böcker, reselakan, fällkniv och en massa annat.
Mitt plan lämnar Stockholm kl 09.15 (tror jag ^^) den 19 oktober och det innebär att vi måste starta vår resa från lidköping cirka kl 03.00. Men det är väll priset man får betala om man skall gotta sig i indien i 2,5 månad. Vi får väll se hur mycket gottande det blir, men det står iaf i beskrivningen att jag skall jobba 4-8 timmar om dagen och vara ledig på helgerna, så det blir väll endel stekande på stranden och lite tid till utflykter får jag hoppas på :)
I mina papper har jag fått information om att det är en till tjej från sverige som skall vara dår samma period som mig och det känns väldigt lugnande. Hon heter Anna och är ifrån Göteborg, jag fick kontakt med henne via facebook och det visade sig att vi flyger med samma plan ifrån Frankfurt och det kändes väldigt lugnande att slippa landa helt själv i mumbai kl 01.00 på natten.

Så nu skall  jag återgå till mitt arbete med att rensa ut saker ur packningen, on jag inte gör det blir det nog lite svårt att få igen ryggsäcken ^^

RSS 2.0