Klara och Dianne

Har vart ute hos klara idag igen och idag så fortsatte vi med dianne, klaras lilla travare som hon nyss har ridit in. Hon var mycket mer avslappnad denna gången och det börjar se ut som om att hon förstår vad vi menar. Dianne är en väldigt okompliserad och klok häst, som tar allt med ro. Det känns redan nu som om man skulle kunna slänga upp någon och ta en tur i skogen och hon skulle bara lugnt följa med. Mer finns att läsa på Klaras bolgg.

 


skit kul....not!

Nu ligger 3 av hästarna jag har varit skötare på ute till salu! Njutningen ligger ute på Horpestads sida, speed kills ligger ute på hastnet.se och Stormningen ligger ute på Lähdekorpis sida. Och jag kan verkligen inte köpa häst nu! Skulle lätt köpt en av dom om jag hade haft fast inkomst nu! Jag har haft koll på alla ända tills nu och när dom blir sålda nu så blir det ett jäkla letande igen,för jag vill verkligen inte tappa bort dom.

Stormningen 80 000 kr + moms.

Speed Kills 5000 kr

Njutningen

 


hej här kommer lite bilder ifrån dagens övningar :P

Jag bestämde mig tillslut för att longera Chillen istället för att rida.  Så det var bara att slänga på longergjorden och ge sig ut. han var fin att longera men lite spänd, men han slappnade av i slutet, så det var skönt. Sen så fotade jag klara och nico lite när hon red dressyr också, hon var inte så nöjd men jag tyckte att det såg hyffsat ut, men det krävs ju i och för sig mycket för att göra lilla klara nöjd ^^

Chimbachomba chill är en söt hest

 


Och nu lite bilder på Klara och Nico!

 

 

 

 

 

 

Det blev lite många bilder men det är NI väll vana vid som läser här ^^

 


Hittade speed ute på annons på hastnet.se

Gud det var en tjej som komenterade min blogg och hon har Ljusningens sista avkomma Birger jarl hemma och när jag kollade hennes blogg så fick jag se att hon hade hittat speed ute på annons! Började nästan gråta när jag såg honom, har inte sett honom på säkert 2 elller 3 år! Så snälla letar ni efter en jätte trevlig skogsmulle att träna med så har ni en underbar häst i honom! Han är också en av de vackraste hästarna jag har sett! Hade det inte varit för att han bara är 1.55 i manken så hade jag köpt honom själv!




Bilderna ifrån annonsen

Se annonsen här!


Brrrr..

Nej det är inte alls kallt idag! bara -19°C
Var lite orolig förut när jag skulle släppa ut hästarna, då jag är rädd att vattnet fryser i stallet, men sen konstaterade jag att hästarna skulle bli helt knas om de fick stå inne så jag får väll vattna med hink ikväll om de skulle vara så att de har frusit. Det är det värsta med den här kylan att vattnet fryser (spån med för den delen^^). Jag har faktiskt saknat jacobs små pållar lite :/ så det var trevligt att se dem igen. Tror att jag kanske skall ta mig en ridtur på storhingsten imorgon om jag har tid.
Vad som gäller idag är först städning här hemma och sen skall jag sätta mig i bilen och åka ut till klara och motionera chillen. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag skall longera eller rida, snön är så djup så han snubblar ju hela tiden, men nu har jag ju i och för sig ridit upp ett spår.
aja vi får se...
Kom på att jag har lite "vintriga" bilder från förra året på jacobs kusar, det var då de fortfarande kunde gå ihop utan att misshandla varandra.^^







mer indien biler har börjat rulla in :P

Jag hittade lite mer roliga indien bilder som jag nu har snott ifrån Mike och Elly :)

Den svenska groddansen

Elly i skolan ^^

Sophie i sin sari

Att vi svenskar är bäst på den leken, hela campet var med från början men tillslut var det bara svenskar kvar ^^

Vårt klassrum med tillhörande busungar!

Bus ungar på jordhög

Mia håller i en slumdog

Jag borde ju också skriva i mitt cv att jag har arbetat som Datalärare i 1½ vecka med och jag var king på det, men inte lika king som mike för han var den enda som kunde förklara hur man la pasians XD
(blek och flammig mia i indisk kuvös)

Älskar milerna som ploppar upp överallt ifrån indien <3

Lugn helg

Jag är ju häst vakt till Jacobs små bus-hingstar i helgen, så det blir lugnt. I dag har jag lite traditions enlig städning, som sker varje fredag, att uträtta. Sen skall jag bege mig in till staden för att  plocka upp lilla Klara när hon kommer med bussen, för vi skall ut och rida lite :) Tror det blir en tur i skogen, men själv är jag mer taggad på lite dressyr men vi får se. Blir det dressyr så får ni troligtsvis se lite bilder ^^ Efter detta så får jag sätta mig i bilen och ta in Jacobs pållar och borsta över dom lite. Imorgon har jag ingen på tapeten, mor undrade om jag ville med och shoppa i Skövde, men det blir inget med det. Har ju inte pengar till sånt nu när jag inte har jobb, men är ändå sugen på att dra en sväng till ullared?! Någon som är sugen?
Oj det har jag glömt att berätta jag skall på intervju på onsdag till ett jobb och sen fick jag svar ifrån indien och de var intresserade även fast jag var för lång men de kunde inte ge några besked.
Och sen har jag en ide om att flytta till Oslo med och jobba där, och det vill mina norska vänner med vill jag lova ^^
Så det ser lite ljusare ut nu :)
Vi hörs senare!

Charlie Snix

Indien bilder.

Jag har fått lite bilder av Irina nu! har väntat på dessa men orkar inte lägga ut alla nu så vi börjar med några :D

Detta är den berömda bussen^^ men här är det lungt än så länge..

Älska Helenes frustrerade min!

Palolem<3

<3 i Agra (obs skockar i flipflop^^)

Taj Mahal

Saknar dig Irina , tack


Hmm nej det här vet jag inte riktigt om jag tycker om..

Nu när jag loggade in här på blogg.se så var alla menyer och allt helt knas. Kan inte se antalet besökare och de komentarerna jag fick igår visar sig som nya idag. Jag kanske bara är konstig men jag gillar inte när man håller på och flyttar runt allt hela tiden.
Jaja nu skall jag gå och duscha orkade inte det efter Klaras och min ridtur igår. Jag red föresten på Chillen, Hannahs häst; för första gången och han var jätte mysig! Vi red ut en tur i snöyran och chillen tyckte det var jobbigt men kul i den djupa snön ^^


Hannah och Chillen

Jag blir så trött.

Hästar är svårsålda redan som det är och det blir ju inte bättre utav att folk lägger ut bilder som ser förjävliga ut. Om man nu vill ha sin häst såld så får man väll anstränga sig lite och ta en snygg bild! Om inte hästen går snyggt när du rider så ta en uppstäld bild. Och ta absolut inte en på någon ur ngn konstig vinkel på bara huvudet så det ser gigantiskt ut! Eller varför inte ta ett kort när hästen står helt dränkt i lera med öronen rätt ut?! Då får jag säkert jätte mycket svar på anonnsen.
En sak till jag älskar är när de står i annonsen att hästen går i form i skritt och trav men sen konner en bild där hästen springer med huvudet rakt upp i trav. Det talar lite emot sig självt.
Tänkte ta lite exempel här så får ni säga vilken häst ni hellst hade köpt. ( bilderna är mina egne och jag använder misslyckade och gamla bilder som dåliga ex. vill inte hänga ut ngn ^^)


Här ser vi hur hästen ser ut ( Jacko på bilden)

Samma här ( Njutningen)

Jo visst är det en gullig bild men hur ser hästen ut?? (förlåt Bubben)

Ett till exempel av en bild som man ofta får se på hastnet.se

Tror att timor skulle bli såld mycket lättare om han hade denna

Var senast inne och kollade idag och fick upp en sånn här bild där det stog att hästen arbetar i korekt form
(en bild på mig och julia ifrån första ridpasset)
Vem tjänar på att ha en sånn?

Tror ni inte att Julia skulle bli såld lättare om vi hade denna istället?
(Jag vet att min sitts ser förjävlig ut där ^^)

Så snälla lägg ut riktiga bilder nästa gång ni skall sälja era hästar så jag slipper bli helt galen! För mig spelar det ingen roll hur bra annonsen är skriven om bilden ser förjävlig ut. och nu skiter jag i om bilden är tagen med systemkamera eller en vanlig kamera, bara man ser hur hästen ser ut .
Ne nu skall jag sluta tjura och gör ngt annat istället ^^





Transport av häst ^^

I söndags ringde Hannah och frågade mig om jag hade lust att hjälpa henne när hon skulle köra ut chillen till Klara och självklart sa jag ja! Så hannah plockade upp mig och vi drog till hennes stall. Om ni inte förstått det redan så kommer denna resa innehålla många problem^^ Det började med att när vi skulle sätta på transporten på bilen inte kunde rubba transporten så Hannah fick backa så hon hamnade precis under med kulan ^^ vilket tog ett tag eftersom jag inte kan höger och vänster så bra som en normal person ska :P sen när hon väl lyckats med det så konstaterade vi att det ar glapp i kontakten.  Så vi körde fram transporten på gården och gick sen in för att be hannahs far att kolla på det. Så efter en stunds väntan kom han in och sa att det inte funkade. Så vi gick ut för att flytta transporten lite och hämta min bil istället. Men tror du inte att det funkar då eller? jo för det gör det med lite små diskoeffekter bara ^^ Men vi slänger på hästan på transporten och beger oss iväg ut mot örslösa. Men vi kom inte långt förens vi mötte en lastbil och blev tvugna att stanna då vägen var ganska smal och vi inte kunde se dikena pga all snö. Själva mötet gick väll bra vi hade 1 eller 2 cm tillgodo^^ Det stora problemet kom sen när vi skulle iväg igen och upptäckte att vi står i en svag uppförsbacke med spinnande däck XD Små panikattacker från hannah sida av bilen då de kommer en bil bakifrån och en framifrån. Bilen som kommer framifrån visar sig vara Tilda Larsson som hjälper oss att lasta av chillen och gå iväg en vända med honom till vi fått upp bilen. Hannah får visa sina skills på backning och vips så är vi uppe :D Sen var det bara att lasta på Chillen igen. Hästen är en ängel, det är i situationer som denna man verkligen uppskattar en lättlastad häst, speciellt då det kommer en bil med helljuset på precis när chillen sätter fötterna på lämmen, men den klippan bara klampar vidare in i transporten <3 Resten av resan ut gick bra. Vi hade bara lite vändningsproblem ute hos klara men det kan ni läsa mer om i hannahs blogg för nu orkar jag inte skriva mer. XD

Den underbart lämpliga bilen att dra släp med ^^


Chillen TILL SALU!

Kanska skall  berätta att Hannah har varit och hämtat sin nya foderhäst och det är därför Chillen skall bo ute hos klara till han blir såld, för Hannah hade ingen plats i stallet. Så idag skall jag ta en tur i snön på Chillen med Klara och Nico.

Kokos-muffins

Jag använde mig av grundreceptet som jag har postat tidigare och blandade bara i ca. 1 dl kokos och ½ dl kakao+ lite block choklad som blev över ifrån förra muffinsbaket. Allt detta blandade jag i samtidigt som mjölet och bakpulvret. Innan jag stälde in muffinsarna i ugnen så strösslade jag även på lite kokos för utseendets skull.


Doften av kokos som spred sig i köket var helt ljuvlig!

Snygg ponny och duktig ryttare

Kollade runt lite på bloket.se och såg då att denna lilla ponnyn var tillsalu. En jäkligt duktig liten kille som rider denna översöta b-ponny. Hade man haft en son/dotter så hade man ju varit rätt sugen! Hoppfilmerna är också jävligt fina. Här är annonsen.


Hittade just jobbet jag vill ha..

Jo jag har just hittat jobbet jag vill ha, men kommer inte att kunna ta det pga min längd då dom söker någon som har möjlighet att rida ponnier. Dettta jobba var annars mitt drömjobb då det är i indien och med hästar, kan ni tänka er något så underbart? Det är så typiskt att det är i just indien med jag älskar ju indien! Men jag har slängt iväg ett mejl till dom nu så får vi se :)

Så just nu hatar jag att vara 1,80 lång, och kom inte och säg att det finns många fördelar för det finns det inte.  Jag har hittat ett annat hästjobb med och det är i Norge så jag vet inte, men jag skall skicka in mitt CV och fråga efter mer info så får vi se hur det blir sen.


Mia bakar: Muffins

Jag fick för mig att baka muffins häromdagen och då hittade jag detta receptet som är ett grundrecept för alla muffins. Det är bara att blanda i det du känner för! Själv valde jag att göra en sats med blåbärsmuffins och en sats med chokladmuffins. Till chokladmuffinsarna så använde jag förutom ingridienserna här nedan nästan 1 dl kakao och 50 gram block choklad. De muffinsarna som blev populärast här hemma var nog choklad muffinsarna. Nästa gång tänkte jag testa med kokos, så får vi se hur det går ^^

100
g smör
2 2 st ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl mjölk 3%
1 1 st citron, skalet (jag avstog i från detta då jag inte är så förtjust i det^^)
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt

1. Grundrecept:

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt/vanlig plåt

7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.

8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

 

Jag hittade receptet på recept.nu

 


En bild på mina muffinsar. Har även tänkt att göra glasyr till dem innan de skall ätas :P

Jag har gjort en del ändringar och lagt tillen bild i mitt recept på brödkakor som jag skrev häromdagen!

 


1

Förlåt jag var tvungen...

Det är ju lite ont om pengar just nu så då får jag försöka vinna lite istället ^^


Tänkte att jag avslutar skrivandet från min resa med bilderna som vi tog på avlutningarna i klasserna!


Bilder ifrån Montyhill Goverment primary school klass 4b




Ballongleken



Dansleken

Misslyckat gruppfoto<3

Området som vi jobbade i..

Mahesh den lille busungen ^^





Ledsna pojkar.



Bilder ifrån womens teaching










Rehanna och Zabina dansar indisk dans för oss


Jag tror att jag kommer att skriva en utvärdering av resan också inom en snar framtid men fream tills dess får ni hålla tillgodo med detta ;)


Hjälpt Klara med Dianne!

Nu har jag varit och hjälpt Klara att rida Dianne för andra gången, det gick bra! :)


Dianne ser ut som en seriefigur här!
 

 


Nu går det att följa min blogg via Bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin
 

Delhi, feber och sevärdigheter.

Tågresan tillbaka ifrån Agra var intressant, vi åkte ju lägsta klassen på tåget, sleeper. Det var massa folk och vi hamnade med 2 indiska familjer som båda hade 2 barn, som var väldigt ivriga att öva sin engelska på oss. Och jag lovar halva vagnen stog och lyssnade på våra samtal, men skönast var ialla fall en gubbe som stog jätte nära och då och då frågade vad vi sa, för han kunde inte ett enda ord engelska. Det ena barnet till den ena familjen var en 11 årig pojke som var helt grym på engelska och kunde ord som jag deffenetivt inte kunde när jag var i den åldern. Han kunde ord som headquarter, participate och fraser som: Can we please change the subject? Han var så rolig att prata med och han blev jätte arg på sin pappa när han försökte prata med oss ^^ han ville ha oss ifred.

Tog säkert 5 kort men det var någon av dom som blundade hela tiden^^


Bjudna på indiska sötsaket blev vi med.

När vi var framme i dehli igen så började vi den vanliga hotell sökandet och vi var inne på en massa ställen innan vi tillslut blev nöjda och då var klockan efter 12 så det var bara bums i säng. Innan vi gick och la oss meddelade de som hade hotellet att de var tvungna att ta kort på oss så de hade det om polisen kom och det var alla hotell i delhi tvugna att göra annars kunde de råka illa ut, påstog de. Det roliga är att vi inte alls hade behövt göra detta på de andra hotellet vi bott på i delhi natten mellan torsdag och fredag. Så det blev en vild diskution och de slutade med att de tog ett kort i smyg på oss med webcamen och då orkade vi inte bråka mer. De sa också att det bara var att säga till om vi ville ha varmvatten. Så morgonen efter sa jag till att jag ville ha varmvatten att duscha i (en sådan lyx hade vi inte upplevt under hela våran tid i indien) och när jag stog där och väntade på att varmvattnet skulle börja rinna i kranen så knackade det på dörren. Det var varmvattnet! Det kom i två stycken 10-liters hinkar och var glödhett! Så det var ingen idee att jag ens försökte duscha i det, så det vattnet gjorde inte mycket nytta ^^.
När alla väl hade vaknat gav vi oss iväg för att kolla runt i delhi. Vi började med att ta en tuktuk till ett fort som ligger mitt i delhi som har en historia som jag inte kommer ihåg just nu men som jag skall kolla upp ^^ Det har i alla fall används av försvaret en period, men nu är det öppet för turister att besöka. Det var många stora fina marmor bygnader och en jättestor park som var jätte vacker med fontäner ( de var inte igång dock och det fanns inget vatten i dem ^^). sen efter det promenerade vi runt i old delhi men jag fick ge upp och sätta mig på Coffee Day för min feber tog nästan knäcken på mig. Jag ville så gärna kolla runt i delhi men kroppen sa nej. Så jag tog mig en Tropical Iceberg och tog det lugnt ett tag. De andra kom tillbaka efter en stund och vi beslöt oss för att dela upp oss 2 och 2, för jag och anna ville ta det lugnt och bara leta upp tunnelbanan och ta den till ett ställe där det skulle finnas ett lotustempel i vilket det tydligen rådde total tystnad. De andra ville shoppa så jag och anna letade upp tunnelbanan som var toppmordern i kontrast till gatan och husen ovanför, den var också överfull så jag och anna stog som packade sillar där inne med säkert 100 st ( jo jag kanske överdriver lite^^) indiska männ stirrande på oss och när anna var nära att trilla och jag och hon började asgarva stämde alla männen runt omkring oss in i skrattet^^ När vi väl lyckades ta oss av där vi skulle byta så fick vi veta att templet var stängt för att det var söndag :( men vi hamnade istället vid President palatset som av en slump, det var inte mycket att se bara ett stort hus, så vi begav oss tillbaka till hotellet så att jag fick sova innan vi skulle äta och innan vi senare på kvällen skulle åka och se India gate.





En otroligt sjuk mia mitt i delhi

Bilderna nedan och denna är ifrån Red fort i delhi :P




Sjuk mia försöker se frisk ut på kort, så här långt lyckas hon ^^






Här försökaer anna ta en bild av bion i bakgrunden, men så skall självklart en indier förstöra den stilfulla bilden XD




När allt folk gått av blev det nästan tomt^^


Jag framför president palatset


På väg till hotellet observera att jag nu har haft samma kläder under hel
den här utflyckten och det är bara för att jag har på mig alla mina kläder
samtidigt för det var så jävla kallt! typ +8 grader på kvällarna bara!^^

Efter några timmars sömn så gick vi ut för att ta oss en bit mat innan vi skulle vidare. Vi åt på baren som jag visat kort på tidigare i första inlägger om delhi. Där träffade vi 2 konstiga människor, en kille ifrån Australien och en kille ifrån Canada. De hade varit i Nepal och spelat in en dokumentärfilm åt discovery channel tydligen och reste nu runt i Indien och gjorde en humoristisk dokumentär om turister/backpackers. De gav som exempel att många backpackers försöker klä sig som indierna ( de inföddas sätt) för att smälta in. Så då hade de klätt sig i extrema indiska kläder och då menar jag riktigt exklusiva indiska kläder och med sikh turban och allt. Och det visade sig att det var mer folk som upp märksammade dom och även följde efter dom.  Samma att de gjorde parodi på alla backpackers som envisas med att äta på de små gatuköken när de nyss anlänt till indien och inte hade vant sina magar med bakterierna än. 
Vi tog sällskap med dessa 2 filurer till ett exklusivt shopping område inne i Delhi som heter Connaught Place. Det är utformat som en stor rondell med en park i mitten och affärer runt om. Där fanns Nike, Reebok och Lewis m.m

Jag och Anna beslutade oss för att gå en vända till runt "the place" och skilja oss ifrån de där killarna då de vid ett flertal tillfällen gjorde narr av tiggare och andra indier. Och sånt vill inte jag se. Men Irina och Helene tog följe med dem och vi beslöt oss för att mötas upp lite senare vid India gate.
Jag och Anna snurrade alltså runt där en stund till och jag tog bland annat en glass på Donken <3
Efter det tog jag och anna en tuktuk till India gate och vandrade runt där ett tag innan vi begav oss tillbaka. Stämningen vid india gate på minde om ett tivoli då de sålde ballonger, leksaker och en massa sötsaker.


India gate


Liten pojke försöker sälja leksaker till mia som ser gravid ut^^


Försök se frisk ut minen funkar inte riktigt längre ^^


Som sagt...


Jag, Anna och våran indiska familj! ^^
Det var en familj som ville ta kort ihop med dessa exotiska svenskar ^^

TACK Anna för lånet av lite bilder du är en ängel! <3


Häst presentation Nr.3

Morris:
Val född: 1994
u: Zonna
e: Gershwin
Import holland

Morris var den trevligaste hästen jag nogonsin har träffat, han var helt genom snäll och alltid glad.
Han var en ridskolehäst som stog på Lidköpings Ridklubb och han var som ni kanske förstår min favorit. Jag red morris nästan varje lektion i 2,5 år och nu sommaren 2009 hade jag han på lån hemma  över sommaren. Morris var inte en stjärna i någon disciplin men det var hans attityd till arbete och till livet som fick mig att fästa mig vid honom. Han älskade att hoppa och var ganska pigg/het på hinder, men han petade ofta ner en bom eller två. Vi hade en sånn himla fin sommar ihop jag och han, med roliga turer i skogen, svettiga pass på banan och mysiga pysselstunder i "stallet". Minns när min mamma skulle rida på han och han stog så tålmodigt och väntade på att mamma som aldrig har hållit på med hästar skulle tränsa och sen sitta upp. Han stog stilla som ett ljus och skrittade sen så försiktigt och såfort mamma tappade balansen saktade han in.  Men nu när jag kom hem ifrån Indien fick jag reda på att Morris hade gått omkull på en lektion och att de skulle in och kolla honom på kliniken. Morris har alltid blivit betraktad som en väldigt snubblig och klumpig häst, och det var många gånger som vi undrade vad han höll på med. Och detta var också en orsak till att han gick omkull, så nu hade ridskolan beslutat sig för att kolla upp vad det var.
Det visade sig att morris hade ett glapp/tryckförändring mellan några kotor i nacken och då kom det en nerv i klämm som gjorde att han tappade bakdelen och snubblade. Morris blev utdömd och han avlivades den 14 januari i år. Jag åkte med in till kliniken för att säga hejdå och det var grymt jobbigt att se den stora glada hästen en sista gång och veta att jag var tvungen att säga hejdå och lämna honom där. Jag vet att ni tänker: Det var ju bara en ridskolehäst! men nej han var inte bara det för mig han var en häst jag kunde lita på och en riktig vänn.














Saknar dig <3


Speed Kills:
Val född: 2000
u:Ljusningen
e: Buzzin Brian
Här kan ni läsa mer om Speeds tävlingskarriär

Speed var den hästen som fick mig att tycka om trav på allvar då han var som hingst otroligt snäll i hantering och körning. Jag, Emma och martina red väldigt mycket galoppintervaller på den hästen och han var en ängel. Väldigt reglerbar i galoppen och tog båda galopperna fint. Jo jag vet att hormonerna fick honom att balla ur en gång när jag red, han reste sig säkert 15  gånger innan vi kommit av stallplanen och sen fick jag honom att trava 200 meter sen ballade han ur igen och tvärstannade, stegrade så högt att mina stigläder löste ur ^^ ingen trevlig ridtur. En period efter detta så blev han utleasad till ett par utanför nossebro (2005), hos vilka han inte gjorde några vidare tävlingsresultat. Vi fick tillbaka honom något år senare med förändringen att han var dåligt tränad och vallack. Den snälle hingsten som jag hanterat inne på travet i vanligt grimskaft som 13 åring kunde inte hållas som hingst tydligen. Jacob började träna hårdare med honom igen och jag red honom endel, men han blev senare såld och han står nu hos en amatörtränare lite högre upp i landet.


Han älskade förövrigt att slita sönder täcken och att leka med handdukar :)
Och nej han är inte alls lätt ifram ^^

Tror inte jag kommer att träffa dig igen speed..
Men jag håller tummarna för du var en trevlig häst!

Mia bakar: Brödkakor

Brödkakor 225-250°

Smula ner 100g jäst
Tillsätt:      
1 liter fingervarmt vatten

Kör i köksassistent så det löser sig

Tillsätt:      
3 tsk salt
3 msk sirap
½ dl olja

Kör i köksassistent så det blandas

Tillsätt:
1 liter rågsikt
1 liter vetemjöl (nästan allt)

Kör i maskinen minst 5 minuter, till en slät deg.
Lägg över en bakduk och låt jäsa i 50 minuter.
Knåda degen på "bakbord" och forma bröd.
Lägg på en plåt med "bakplåtspapper" på och låt jäsa i 30 min.
Grädda i ugnen 8-10 minuter


Så här fina blev det! stolt mia!


Jag fick en fråga om hur jag formade bröden så här kommer en bild! :)


En bild ifrån själva baket :D
Ett tips från mig mjöla bänken och händerna ordentligt annars blir det kladdigt ^^


Häst presentation Nr.2

Njutningen:
Sto född: 2004
u: Ljusningen
e: Victory Party

Här kan ni läsa mer om Njutningens påbörjade tävlings karriär!

Njutningen kom till Jacob, som har haft rysningen och de andra syskonen också, när hon var ett år gammal och jag och Jacob hjälptes åt att köra in henne. Hon var helt underbar redan då, älskade att gosa och vara med hela tiden vad vi än gjorde. När hon var inkörd så åkte hon iväg till en proffstränare och ansågs vara mycket lovande fram till 2,5 års ålder då hon mycket olyckligt trillade i hagen och fick en knä fraktur. Det var lite oklart en tid hur hennes öde skulle se ut men det blev i alla fall så att hon blev stående på ett stuteri i väntan på att ägaren bestämde sig för hur det skulle bli. Sen slumpade det sig så att min kompis Emma behövde en sällskapshäst och jag sa då att Njutningen kanske kunde vara något. Så Emma tog hem Njutningen som sällskap till sin Timor och allt flöt på som vanligt. Sen en dag sommaren 2008 så började vi prata om jag och Emma att jag kanske skulle försöka börja träna Njutningen igen, så vi pratade med ägaren och han gav klartecken ( bara hon höll så^^). Så emma red in henne och jag började träna lite försiktigt. Under hösten och vintern körde jag henne 4-5 dagar i veckan och hon kändes starkare och finare för var dag. När våren började närma sig så föll det sig så att Njutningen inte kunde stå kvar i stallet av olika orsaker och vi var tvugna att hitta en köpare till henne, så jag körde in henne till det jobbet jag jobbade på då hos travtränaren Fredrik M Persson för att han skulle testa henne och först var han väll lite skeptisk men sen så fattade han tycke för henne när han insåg vilken kämparglöd hon har. Fredrik köpte henne och hon började träna på allvar och det tog inte lång tid innan hon gick sitt första löp. Nu står hon hos travtränaren Tom Horpestad och tävlar med blandade resultat ungefär varannan vecka.
Inte illa för en häst som har stått stilla i över 1½ år med knäfraktur! :)

Njutningen i kvalet
Det blir bara en häst i det här inlägget :p
så häst kommer lite mer bilder på min tös!



Jag och Njutningen förra vintern


Mat tjuven Nr.1


Gud vad jag saknar henne nu! Har gått ett bra tag utan att jag har tänkt på henne men nu kom jag att tänka på hur trevlig hon var att köra ( jo jag vet att hon är rätt het och att jag ofta hade träningsvärk i hela armarnaXD) hon kollade inte på något inte ens när det stog 3 stora älgar på vägen 50m framför oss ballade hon ur och inte heller när däcket på vagnen exploderade. Hoppas verkligen att hon får en lång och fin kariärr, för det förtjänar hon! <3


Arbetsförmedlingen och det här med att söka jobb...

Jag har kanske inte nämnt det här i bloggen men jag blev arbetslös i höstas efter att ha jobbat någon månad på alebäcks stuter (som jag även hade säsongs anställning på sommaren innan) där jag hade ett vickariat. Innan det så jobbade jag hos fredrik m persson som driver ett travstall strax utanför skara. Men tillbaka till nutiden. Jag beslutade i höstas att jag inte skulle skriva in mig på arbetsförmedlingen då jag skulle till indien och jag ville inte ha massa krångel med a-kassan och grejer. Så idag hade jag mitt första riktiga möte med min handläggare( som inte är min riktiga handläggare tydligen) och vi satt säkert och pratade i säkert en timma om allt möjligt. Om allt ifrån vad jag har gjort tidigare till vad jag vill göra i framtiden. Detta är första gången jag har blivit vänligt bemött på Af och inte gått där ifrån och kännt mig helt nertryckt i marken. Det enda jag har att påpeka är att de inte har något alternativ som jag kan välja om man har som jag gått Naturbruk häst och det tycker jag är lite dåligt, så nu har jag fått fylla i att jag har gått en bred gymnasial utbildning. Detta känns inte så bra om det skulle vara så att det dyker upp ett hästjobb och dom bara ser min profil med bred utbildning. Men jag skall höra med dom nästa gång om vi kan fixa det på något sätt. Nu skall jag i alla fall börja med att söka en massa jobb och sen rapportera detta till min handläggare. Så om ni hör att dom söker en hästskötare eller ja vad som hellst någonstans så får ni gärna höra av er ! :)

Vi avrundar med en bild ifrån min gamla arbetsplats Alebäcks stuteri

På bilden ser ni avelshingsten Dream Vacation



Häst presentation Nr.1

Tänkte berätta lite om de hästar jag har "haft". Nu är det ju så att jag aldrig har haft en egen häst, men jag har ändå haft tillgång till häst eller lånat under perioder så jag tänkte passa på att presentera dom här. Tror att jag skall göra så att jag tar och berättar om 2 i varje inlägg.

Rysningen:
Val född: 2002
u: Ljusningen
e: Shibur
Här kan ni läsa mer om hans "tävlingskarriär" inom travet.

Som ni kanske förstår så är Rysningen en Svensk varmblodig travhäst. Jag började sköta rysningen när han endast var 1 år och vi skulle börja med hans inkörning och jag skötte honom ända fram till sommaren år 2008 med undantag för 1½ år i mitten då han stog i proffsträning hos Håkan K Persson.
På grund av sin stam så var Rysningen ganska speciell och han har väldigt mycket nerver som visade sig främst när det var dags att åka in till travet för att tävla eller träna. Han slog som en idiot i transporten på vägen dit, så det hände flera gånger att vi var tvungna att stanna och kolla om han inte låg på rygg ^^. Sen väl inne på travet stressade han runt i boxen konstant. Det enda som hjälpte var on man kilade honom på eller brevid svansryggen då stog han som ett ljus. Han var hingst fram tills dess att han var 5 år och hade inte alls ett  hingstigt beteende utan var lätt att ha att göra med.
Jag red in rysningen när han var 3 år gammal och detta skedde utan problem, liksom all ridning med undantag för några istadiga perioder då jag kunde bli stående ute i skogen i 40 min då hästsaten vägrade röra sig. Då var det nära till gråten vill jag lova och det kan Emma intyga ^^ . Jag red honom både som monté häst och sen lite engelsk ridning för att stärka upp honom. Han var och kommer alltid att vara en av mina absoluta favorit hästar.

 

Julia Palema:

Sto född:1998

u: Sommarlands Palema

e: Alf Palema

Här kan ni läsa mer om Julias tävlingskarriär inom travet.

 

Julia är liksom rysningen en Varmblodig travare som när jag fick henne hade avslutat sin travkarriär (Julia gick på travet fram till 2007 och har gjort 60 strater) och nu skulle sättas in i aveln, men då insimineringen inte tog sig så frågade jag om jag inte kunde ha henne i några månader och rida till henne och det gick Marianne med på ( hästens ägare). Så jag tog hem Julia i slutet av sommaren 2009 och hade henne i 2½ månad på foder. Hon hade bara varit en skogshäst innan och bara gått några pass i paddocken.

Vi red en hel del på banan till att börja med och vi löshoppade  rätt mycket också då Julia hade en tendens till att bara trava rätt igenom alla hinder, det spelade ingen roll om dom låg på 40 cm eller 80 cm, bommarna flög åt alla håll ^^ Men efter lite träning och när det var dags att skicka hem henne så började hon arta sig i formen och hon kunde hoppa 80cm uppsuttet. Hon hade även börjat flytta sig för skjänklarna och det är det jag är mest nöjd med då hon var fullkomligt död för det i början ^^

 

 

Säg till om det är ngt mer ni vill veta om hästarna ^^


plugg..

Eller nej jag pluggar inte, det är Emma och Hannah som försöker få något gjort då de helt plötsligt har gått upp för dem att de snart tar studenten^^ Så nu har vi bestämmt att vi tar en dag i veckan nu några veckor framöver då vi bara fokuserar på plugg och så lagar jag mat medans de pluggar samt att jag hjälper dem. Mitt störst uppdrag är nog att få dem att inte prata då de är väldigt bra på att just göra det båda 2. Så idag har jag lärt mig hur många procent av ett dygn som kossa Nr 646 äter grovfoder på, mycket nyttig kunskap vill jag lova. Sen har jag även lärt mig skillnaden på effekt och verkningsgrad :)
Idag har jag varit redig med! Jag har dammsugit och plockat iordning i hela huset samt städat mitt rum! Allt detta då jag inte ville få onda ögat av min mor då hon kom hem nu ikväll efter 2 dygns frånvaro. Det är föresten inte klokt hur 3 personer kan stöka till det.. Men nu är det rent och snyggt för stunden i alla fall. Så nu får jag nog gå och hjälpa töserna igen ^^
Ha det bäst!

Mia bakar: Bärmuffins

Baka är något som jag tycker är välldigt kul och då framförallt muffins och andra mjuka kakor. Min speciallite är kladdkaka, det går så fort att slänga ihop en och den är supergod! Nu det senaste ha det inte blivit mycket bakat alls men nu iom att jag är arbetslös så tänkte jag försöka fylla upp frysen här hos mor och far ^^ Mor har sagt att hon skall visa mig hur man gör hennes brödkakor, och det blir något nytt för mig då jag inte alls har/kan baka bröd. Men jag tänkte baka lite muffins till att börja med, idag har jag inte tid men imorgon kanske. Skall hjälpa Hannah och Emma att plugga ikväll, så det blir nog inte så mycket rum för bakande, men en tacogratäng blir det nog^^
Detta reseptet verkar trevligt:

De bästa stränderna i Goa!

1. Arambol beach
Arambol är en stranad som ligger i Norra Goa och som har en väldigt annorlunda atmosfär än de andra stränderna jag har besökt i Goa. Stranden är känd som en hippie strand och de kan jag hålla med om att den är. Men även om det är väldigt mycket hippies och ungdomar ur "rasta kulturen" så är det en väldigt lugn strand med Beach volley nät som turister och indier samsas om och inte alls så många försäljare som på de andra stränderna. Utbudet i på huvudgatan är också lite annorlunda och man kan få tag på lite mer västerländska kläder (förutom då de obligatoriska alibabana ^^) då det är några västerlänningar som driver små affärer med allt ifrån kläder till peircing smycken. De flesta resturanger ligger längs, den förhållandevis lilla, stranden så det dukas ut i sanden varje kväll.


2. Palolem beach
I palolem kan man få det bästa av två världar. Man kan få en lugn dag på en vacker strand och en rolig utekväll.
Palolem har vackra palmer som hänger ut över den vita stranden och små hotell med Beach huts ( strand hyddor) längs hela stranden. Även fast turisterna börjar strömma till nu så måste jag ändå säga att det är den vackraste stranden i Goa. På lördag kvällarna kan man också ägna sig åt lite party då det har en rolig grej som kallas Headphone Party. Det går till så att man får ett par hörlurar när man går in och samtidigt får man instruktioner om hur det hela fungerar. Det finns 3 kanaler med 3 olika DJs och dessa brukar ha helt olika stil t.ex. Blå: techno, Röd: Pop/hiphop/ RnB och Grön: Gammla godingar.
När man väl var inne eller skall jag säga ute, det hela var nämligen på en liten sandplätt ute i det fria, så var det bara att välja kanal och börja dansa. Om du valde att ta av hörlurarna så skulle du upptäcka att det var helt tyst sånär som på lite musik ifrån baren, och det var fritt fram att asgarva åt alla som dansade utan musik.
Palolem är helt klart ett säkert kort om man skall vara i goa i 2 veckor och bara vill ta det lugnt och bara ha några få sena kvällar.


3. Calangute beach/ Baga beach
Den här stranden är CROWDED vill jag lova, här trängs massor av västerländska turister med massor av indiska turister.  Jag skriver calangute/ Baga då det inte riktigt går att avgöra när den ena slutar och den andra börjar.
Calangute/ baga är väldigt turistiskt och man hinner inte gå 10 steg innan någon ropar taxi eller Nice bags mam! Genom hela goas kust är det mycket vågor överlag men här är det nog mest och det är både bra och dåligt, vattnet blir ganska oklart och det är inte speciellt barnvänligt, men å andra sidan är det j*vligt kul!
Här finns också ett antal clubar/ discotek som är väldigt populära. Det populäraste är nog ändå TITO`s och MAMBO som både har bar och dansgolv.
Helt klart ett ställe som man åker till om man vill festa.


Det finns självklar många fler ständer i Goa som är värda att nämna: Colva beach, på colva beach spenderade vi mycket tid då vi hade campet endast 15 min med bil därifrån. Anjuna beach , anjuna är den "gammla" hippie stranden och också den stranden som ligger i anslutning till den berömda onsdagsmarknaden.
Om det är något mer ni önskar veta om indien är det bara att höra av sig :D

Dödstrött....

Sitter här och funderar på om jag skall fortsätt min beskrivning av min Indienresa ikväll, men nu har jag konstaterat att det kommer inte att bli av då jag är dödstrött. Jag har varit och ridit 2 pass på ridskolan och när man inte har ridit på 3 månader är inte kroppen helt med på noterna. Båda passen var dock rätt trevliga och min grupp och min ridlärare kan ju får en på bra humör hur nere man än är. Första passet red jag Struppi som jag inte har ridit på något år och jag måste säga att det är en rätt trevlig häst, om än med lite för mycket prestationsångest. Andra passet  red jag Rayban och det kändes som om jag kom på han lite idag och kunde trycka på rätt "knappar". Måste ge en stor eloge till Anna som ställer sig i det über kalla ridhuset med feber!
Det var också lite tungt att se morris tomma box, eller ja Galant hade ju flyttat in i den , och än en gång konstatera att du är borta! Men jag är övertygad att du springer omkring där uppe på ängen prcis som du gjorde här nere :)

Morris <3

Inridning av travare..

Idag har jag varit och hjälpt Klara att sitta och rida på dianne för första gången. Det gick bra, longerade henne lite först, men det hade inte behövts, för hon är ju travare, så ingen kan gå fel ;D För mer info och bilder så kan ni kolla Klaras blogg, orkar inte skriva mer, men här kommer en bild i alla fall!



Jag kommer nog att följa upp med ett inlägg om inridning av travare senare, håll utkik!
  


Forts. Dehli, Taj Mahal och en jävla förkyllning!

Att få tag i tågbiljetter till Agra var ju också en kamp. Som nämt innan så tror inte någon indier att vi vet de riktiga priserna trots att vi hade varit där i 2 månader, så de försökte såklart få oss att betala 5 gånger den riktiga summan. Och nej jag klandrar dom inte dom kan ju stöta på en ny anländ turist så är resten av månaden gjord. Men vi lyckades till slut få ner så att vi bara betalade ca 15 kr för mycket per person och tåget gick vid två tiden samma dag! Så det blev till att packa iordning allt fort och ta sig till tågstationen och leta redan på rätt tåg ( en utmaning då det är knökat å de mesta skyltarna är på hindi).


Anna och Inger helene på väg till tågstationen

Lite coolt att våra namn stog på ett papper utan på ett tåg i mångmiljonstaden Delhi

Det var tvunget att dokumentera


Indiskt tåg

När vi väl var framme i agra var det bara att leta hotell, men den här gången var det lite lättare på annas mor hade rekomenderat ett till oss då hon hade varit där 2 år tidigare. Så vi gav oss iväg dit och checkade in och gick sedan upp på taket på hotellet och åt. När vi satt och åt upptäckte vi konturerna an nogot och det tog inte många minuter innan det gick upp för oss att det var Taj mahal vi såg. Vi bestämde oss för att gå och se Taj mahal i soluppgången, för det skulle vara lite mindre folk då. Så det blev till att ställa klockan på 5 och gå och lägga sig.

Jag kom på att jag glömt att berätta att jag blev sjuk innan jag åkte till delhi och på fredagen fick jag feber som varade hela helgen som vi hade i Delhi/Agra. Så det var det värsta och det bästa helgen på hela resan.

Så på lördag vi upp ur sängen, de andra pigga och förväntansfulla och jag seg,svullen och röd näsa men också jag förväntansfull ^^ Sedan började vi den korta promenaden till Taj Mahals portar. När vi kom dit var det massa kö men bara för killar ^^ Tänkte göra så att ni får kolla på bilder så skriver jag lite under istället. Bilder= kul

NikonD40x


En j*vla kö! jag gillar också att det kostar 700Rs för västerlänningar ( ca 110 kr ) att gå in
men för indierna 20Rs (ca 3 kr)

En av igångarna

Här borde jag varna er då det kommer bli sjuktmånga bilder så vill ni inte se mer Taj så lämna sidan nu!



Yurister och Taj

Anna det där är fell håll! Taj är bakom dig! ^^

Sol upp gång

Lyckliga tjejor

Vi var tvugna att ha sko skydd så att vi inte smutsade ner marmorn, och de bar ju vi med glädje så snygga som de va och vilka snygga kort vi skulle få med dom på ^^

Glada trötta frusna

Ingången från anrda hållet






Anna<3

über sjuka Mia posar för fullt!



Som sagt...

Jo du ^^

Vi var tvugnaXD

Favvo tanten!





I väntan på att maten skulle komma och att tåget skulle gå så kollade vi på Taj mahal i solnedgången<3

Nöjd efter en lång dag..

Måste bar avluta med en av de hundratals aporna som fanns överallt i Agra!

Agra som sig är en väldigt tråkig stad som endast kretsar runt Taj Mahal och turisterna. Det finns ju i och försig ett fort men det var inte så mycket att se. Runt om i hela staden ropas det på en om små nyckelringar, vykort, tavlor och t-shirtar m.m. Det är också väldigt mycket tiggare här i agra då de dras  till ställen där det finns mycket turister. Jag för min del har som princip att jag inte ger till barn utan bara till handikapade och Äldre, för de får inget stöd av staten i indien. Barnen har nämligen fri skola och de barnen som tigger är ofta med i tiggargäng eller så har det blivit ut skickade av sina föräldrar på gatan. Så därför skall man inte uppmuntra barn till tiggeri genom att ge dem pengar hur skitna och vanvårdade de än ser ut. För även detta vet föräldrarna å de andra, att ju skitnare barnen är desto mer pengar.
I Agra har det även varit endel skandaler med matförgiftningar. Det är nämligen så att resturangägarna har medvetet förgiftat sina gäster, för att sedan rekomendera dom en dyr privatläkare som de har en deal med.
Så både Lonley planet och människor vi mötte i agra sa att man inte skulle äta på andra ställen än på hotellen. Nu har det ju inte varit några nya fall på några år men man vet ju aldrig när det blossar upp igen.

Förlåt jag vet att jag hade lovat er att det bara skulle bli ett inlägg till på ämnet indien, men jag kan tyvärr inte hålla detta löfte så jag tycker att detta inlägget är lite väl långt redan och jag har mycket kvar att skriva om...

Hoppas ni gillar det ^^





Chimbachomba Chill en travare till salu!

Nu skall Hannah sälja sin travare! Chillen är en varmblodvalack på 172cm i mankhöjd.
Han har gått på travet tills att han var 9 år.
Hannah köpte honom som projekthäst till skolan, det innebar att hon skulle utbilda honom till ridhäst. Han Går i form i skritt, trav. Han tar galoppfattningarna, men behöver tränas i det.
Han är snäll i all hantering, Hon brukar lasta honom ensam och det går jättebra.
Han har aldrig varit skadad eller sjuk.
Han är inhoppad, men behöver träna på det med (När han kom till hannah hade han inte varit hoppad någonting.)

Chillen är en jätte trevlig häst som varken ser ut som en travare eller beteer sig som en trots att han har gått på travet till han var 9 år. Jag har alltid tyckt om travare men jag hoppas att när ni har sett chillen att i allafall någon av er alla travar motståndare där ute ändrar åsikt.
Nu kommer lite bilder på honom ^^

Chillen i annonsen som vi ringde på jag och hannah i sommras

Hannah och Chillen i höstas

Hannah och chillen

The chilling chill ^^

:D

:D

Snö kul !
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=314661


Min nya häst!

Idag har jag fått en ny häst!

Det är en valack på 7 år som heter Tingeling och är en skimmel. Tingeling är 1.73 i mankhöjd och har en man som skall klippas av imorgon^^. Han har percis fyttat in i Snokkebo som är stallet som tillhör hans skapare Klara. Det värsta Tingeling vet är när han får gå ut i hagen med den fruktansvärda lilla gula ponnyn som bor i samma stall, för han är fruktansvärt elak, men det gör ju inget för Tingeling springer snabbt ifrån den tjocka gula ponnyn med sin vägvinnande graciösa galopp.

Det skall bli kul att lära känna dig min maskulina lilla häst^^

Skämt å sido ....

 


Dehli, Taj Mahal och en jävla förkyllning!

Inför den sista hela helgen i campet så hade vi planerat en resa till Delhi och Agra, där Taj Mahal ligger. Att få tag i flygbiljetter upp till delhi var ju rena cirkusen. Vi gick till en resebyro och de bokade 2 av 4 biljetter åt oss för sen så "gick" det inte för klockan var ju halv sex! Men saken var att när hon sa det så var klockan kvart över fem. Och hon på resebyrån kunde inte alls förstå varför vi blev irriterade. Sen sa hon att vi kunder komma in dagen efter och boka till samma pris, men det hade hon själv sagt lite tidigare att det inte gick. Sen säger hon att vi kan betala idag och hämta biljetterna imorgon och att vi kunde få ett handskrivet kvitto tills imoron och att dom skulle fixa det det första de gjorde dagen efter. Betala i förskott ville vi inte men jag sa att jag kunde komma in dagen efter och hämta dom. Och dom Sa att dom skulle skicka ett sms eller ringa så fort biljetterna var bokade dagen efter så vi slapp vara oroliga.
När vi kom hem från jobbet med våra busiga ungar dagen efter så hade de fortfarande inte ringt eller smsat och vi det här laget var jag inte glad, så jag beslutade mig för att packa ihop min helgpackning ( detta var innan vi åkte till palolem) för att sticka in till colva och fixa detta och sedan möta upp med de andra på busstationen i Margao.
Och mina vänner det slutar inte här för när jag kom till resebyron hade de precis bokat de två kvarvarande biljetterna (då var klockan ett de skulle boka dem kl 9 på morgonen) och jag blev glad när hon sa det, men då la hon till ett "but....". Det var nämligen så att de hade stavat mitt namn fel i bokningen trots att hon hade pappret framförsig XD Men efter en timmas tjafs var det fixat. Jag säger bara indien, man skall aldrig förvänta sig att något går snabbt och lätt utan räkna alltid med minst två timmar extra så kanske det blir klart om ni har tur.
Så nu hade vi bokat tur/retur biljetter fråm goa till delhi för ca 11 000 Rs vilket motsvarar 1700 svenska kronor.
Vi lämnade campet på Torsdag förmiddag och anlämde efter en ca fyra timmar lång flygning i delhi kl 21.00 på kvällen. Vi hade läst i Guide boken att man skulle bo nära tågstationen då det skulle finnas mycket backpacker hotell och guesthouses där. Men nu är det så att Delhi har 2 stora tågstationer och vi hamnade såklart vid fel. Och jag kan tala om för er att delhi är VÄLDIGT stort. Vi fattade ju inte alls att vi var vid fel utan vandrade omkring och letade efter någon stans att bo i 1½ timma. Tillslut frågade vi en kille på en bakgata (skall tillägas att vi redan hade frågat typ 15 pers och att ingen av dem kunde det minsta engelska^^) och han var jätte trevlig och berättade att vi nog var lite fel och vart vi skulle gå för att få tag i en taxi och hur mycket det skulle kosta och hur lång tid resan skulle ta. Men när vi väl kom till taxi hörnet så kontaterade vi än en gång att indien tror att man är dum i huvudet bara för att man har vit hud. Det skulle nämligen ha mer än 6 dubbla priset. Men efeter mycket tjat och många stönanden så fick vi rätt pris ändå ^^ man skall aldrig ge upp.
När vi väl kom fram till rätt ställe tog det inte lång tid innan vi hittade ett hotell ( vi betalade 1000Rs för ett 4 persons rum) och när vi hade installerat oss gick vi ut och åt. Vi åt på en trevlig bar/restaurang som många västerlänningar men också många indier. Det blev sent i säng den natten ^^
Dagen efter tog jag och irina en morgon promenad för att fåtag i tågbiljetter till Agra/ Taj Mahal.
Här är lite bilder från den resten av denna dag och Agra dagen skriver jag om imorgon ^^


Vårt hotell

Utsikten ifrån balkongen

Häst mitt i Delhi (Obs repet runt bakbenet!)

Baren ifrån kvällen innan

Irina var påpälsad

Delhi

Alla som åker till en indisk storstad eller en sevärdighet som Taj Mahal måste vara beredd på att se väldigt mycket tiggare som är handikappade på alla möjliga sätt.

Mer kommer imorgon som sagt!

Intressant provridning och istadig häst

Så nu har jag och Hannah gjort en day trip för att provrida hennes krubb. Det blev så att vi fick ta oss till stallet där hästen stog då hennes ägare hade lite problem med lastningen. När vi kom fram så stog det en istadig liten fux på lemmen som vägrade lyfta en hov och sket fullständigt i vad ägaren gjorde. Krubb stog liksom och luktade överallt och kollade lite på de andra hästarna och lyssnade inte överhuvudtaget på vad vi bad henne om. Det värsta jag vet är hästar som better sig som hon gör. Det är rena brister i uppfostrningen och brist i respekt för de som hanterar den. Men tillslut efter 20 min gick hon på som inget hade hänt.
Sen var det planerat att vi skulle till hanaskede och prova henne men när vi väl kom dit var ridhuset uppbokat för dagen, så det var bara att leta upp ett annat. Vi hamnade i ett ridhus som till hörde en tjej som heter Klara Svensson.
Krubb har inte varit igång på ca tre månader berättade tjejen som äger henne, så Hannah kände bara på henne lite lugnt, för att se vad det var för typ av häst.  Hon var väldigt fin och jag tror att både jag och Hannah blev lite kära^^ mest Hannah dock. Så det lutar nog åt att Hannah tar henne på foder tror jag.
Att lasta henna på transporten efteråt var samma visa som innan (istadig fuxmärr på lem). Men om hannah tränar på marken med henne är det nog fixat på en vecka eller så^^. Så nu tänkte jag att ni skulle få se lite bilder på hästkraken:D

 

 

 

 

Krubb 10 år(tror jag) sto

 


Hej ny design! :D

Min blogg ser ju lite knas ut som ni kanske märker men det är bara för at bästaste Klara har ändrat designen å då ville inte mina inlägg vara med mer och kastade sig iställer huller om buller. Jag hade nu tänkt att jag skulle ta mig tid och skriva det sista inlägget om indien och våran resa till Delhi/ Taj Mahal. Men det får jag ta ikväll då min mor bejärde hjälp med att mala Älg köttet som hon kom hem med igår.
Senare idag så skall jag följa med Hannah ut till hanaskede där hon skall provrida en häst som heter krubb. Krubb förstår ni är en häst som hannah har tjatat om nu i ett halvår, hon ville ha henne i somras men då tog någon annan henne och hon köpte sin "älskade" travare. Men nu kom hon ut på annons igen så hannah skall troligen ta henne på foder om allt går bra idag :D Och ni kommer troligtsvis att få se bilder då jag har kameran i högsta hugg.
Men vi ses senare så skall jag berätta lite mer om den sista delen av min resa.NikonD40x
Ett smakprov på en av de 150 bilderna jag tog på Taj Mahal ^^

Bara bilder idag!

Sista kvallen med maria :(

Arambol

Tina och jag

Conztanse och tina shoppa i arambol ^^

Lugn utekvall pa G

varan hydda i palolem

Hyddan i palolem


Inte långt kvar nu ...

Idag är det bara 11 dagar till mitt äventyr drar igång och resnerverna börjar verkligen visa sig hos både mig och min mor ^^
För tillfället är hela mattan i biblioteket full med packning av de olika slag: medicin, kläder, böcker, reselakan, fällkniv och en massa annat.
Mitt plan lämnar Stockholm kl 09.15 (tror jag ^^) den 19 oktober och det innebär att vi måste starta vår resa från lidköping cirka kl 03.00. Men det är väll priset man får betala om man skall gotta sig i indien i 2,5 månad. Vi får väll se hur mycket gottande det blir, men det står iaf i beskrivningen att jag skall jobba 4-8 timmar om dagen och vara ledig på helgerna, så det blir väll endel stekande på stranden och lite tid till utflykter får jag hoppas på :)
I mina papper har jag fått information om att det är en till tjej från sverige som skall vara dår samma period som mig och det känns väldigt lugnande. Hon heter Anna och är ifrån Göteborg, jag fick kontakt med henne via facebook och det visade sig att vi flyger med samma plan ifrån Frankfurt och det kändes väldigt lugnande att slippa landa helt själv i mumbai kl 01.00 på natten.


Bara bilder...

Nästan hela gänget

Tina är glad på sin födelsedag

Tina fotar

 

Vackert^^ på väg till jobbet

Jag och Anna leker i bussen




hemma!

Jag kom ju hem den 25 december och har inte riktigt fått tummen ur att skriva här.
Under den sista tiden i indien blev det inte heller så mycket bloggat på grund av att det hela tiden blev strömavbrott och av att jag var sjuk.
Så nu tänkte jag göra en snabb sammanfattning av vad som hände under den sista tiden i indien.
Sista jag skrev så hade vi precis spenderat en underbar helg i Arambol med de "tyska" tjejerna. Varför jag skriver "tyska" är för att de inte enbart var tyska ^^ Fanns även en Sweitschisk (kan inte stava) tjej med.
Veckan efter helgen rullade på som vanligt och jag började verkligen komma in i att undervisa barnen på morgonen. Vi hade lagt upp arbetet så att vi turades om att leda lektionerna och medans en person ledde så hjälpte de andra till med att gå runt. Detta systemet verkade fungera bra och vi började även under samma period med lite ord lekar som gjorde att barnen förbättrade sin stavning avsevärt och fick mer självförtroende.

 

 

 

Blandade bilder ifrån arambol helgen

Helgen efter arambol helgen beslutade jag,Anna, helene och Sophie och för att åka till palolem. Palolem är kännt för att vara en lite lugnare strand med palmer som hännger ut över den vita stranden. Jag var i palolem 2007 och det första jag kände när jag kom  dit denna gången var att det har blivitt mycket mer hotell och strandförsäljare till följd av det ökande antalet turister. Efter en stunds letande fick vi tillslut tag på 2 hyddor att bo i presis vid stranden. De kostande 400 rs styck (per hydda för 2 personer) vilket motsvarar 61 svenska kronor. Vi kunde säkert ha hittat ngt billigare men vi orkade inte leta mer. Vi tog det lungt under fredags kvällen och lördagen spenderade vi på stranden. På lördag kväll gjorde vi ngt som var nytt för mig. Vi gick på headphone party. Det innebar att man vi  ingången till clubben fick varsit par hörlurar och blev instruerad om hur det fungerade. Det fanns tre kanaler så man kunde alltså välja själv vad man skulle lyssna på.

Röd: Blandat rnb och pop/techno

Blå: ren techno/Trance (BLÄÄÄÄÄÄ...)

Grön: Massa goa gamla låtar med gung i! förövrigt den kanalen vi rattade in hela kvällen ^^

När man tog av sig hörlurarna hörde man bara lite svag bakgrunds musik ifrån baren annars var det tyst och då kunde man kolla på alla människor som damsade i olika takt till olika sorters musik. Så man någon som såg ut att digga hårt var det bara att slå på den kanalen å kolla. Åker man till Palolem måste man helt klart besöka det stället!

 

varan hydda i palolem

Hyddan i palolem, har inte så mkt kort från den helgen då jag lämnade/glömde min kamera i campet.

 

Det kommer mera skall bara ta en mat pause ^^



RSS 2.0