Hejdå Sverige Hej Norge

Denna helgen skall jag bege mig iväg till Norge för att träffa min underbara vänner som jag träffade i Indien. Vi har tajmat in detta möte i samband men eurovisonsfestivalen och vi har skaffat oss biljetter till genrepet (finalen skall avnjutas i någon bar). Jag skall plocka upp min kära Anna i Uddevalla ( hon tar tåget dit då det ändå ligger på vägen) klockan 14.00 och sen är det bara raka vägen till Inger Helene som bor i Råde, Norge.
Vet inte riktigt vilka vi skall heja på i och med att Sverige inte tog sig till final, men jag gillar tyskland skarpt.

I helgen är det ju Elitloppet också! Det får vi ju inte glömma! Jag hoppas  verkligen att jag har en TV i närheten på söndag, om inte går det ju säkert att spana in på nätet efteråt. Hade varit kul att vara där men men, man kan ju inte får det bästa av två världar. Jag hejjar i alla fall på Joakim Lövgrens Brioni, det vore fruktansvärt kul om han vann! Det är han värd! En så vacker häst med grymt mkt utstrålning!

Så det kommer nog eka ganska tomt här i helgen.

Foto: Hanold, ALN

Min grupp <3

Var så trött i tisdags så jag skippade att rida, så jag tog lite kort på gruppen istället. De hoppade en lite bana. Jag är inte allt för skillad på att ta kort i ridhus så korten är mest tagna för nöjes skull och för att tjejerna skall då se lite :)























Ny hårfärg.

Behöver jag säga att jag är asnöjd!

Jag kan verkligen rekomendera er att gå till Joanna på headlites i Lidköping.

 


Speed Kills.

Speed var nog den hästen som fick mig att gilla trav, Han var väldigt vacker och lätt att ha att göra med.
Har tyvärr inga bilder ifrån när vi red honom, vi tränade mycket galopp-intervaller på honom samt hoppade hoppade lite smått i hagen och ute i skogen. Jag har saknat honom sen han åkte och saknar honom fortfarande, men skillnaden är att förut hoppades jag på att få träffa honom igen men nu vet jag att jag inte kommer att se honom igen ..
Tack för många fina stunder :)













Underbara lekfulla häst!







Hästböcker jag vill ha.

Hästens extriör:
Allt du kan tänka dig om hästens exteriör. I boken får du värdefull kunskap om hästens yttre och sambandet med hållbarhet och prestation.


Travet: sporten, hästarna, spelet, historien
Som titeln säger allt om travsporten.


Hästens Biologi:
En bok som vi använde oss mycket utav i skolan. I den står det allmänt om: Beteende, anatomi, skötsel, avel, utfodring m.m.


Hästhållning i Praktiken:
Grundläggande handbok för all hästhantering. Denna boken står nog högst upp på önskelistan! Vi använde oss av den mycket flitigt i skolan och i den finns svar på mycket.


Det finns självklart många fler böcker som jag skulle vilja ha men detta är i alla fall några av dem.

Vill se nu!!

Längtar sjukt mycket efter säsong 3 av True blood just nu! Den kommer att börja visas den 15 juni i USA och antagligen inte förens i höst här. Hittade en trailer för den nya säsongen på youtube :r


:(

Nu har Njutningen fått sällskap av sin storebror i himmlen.

Vila i frid Speed Kills

(Jaha då var dom 3 på 5 månader....)

 


Hanny och Nico

Idag efter jobbet åkte jag ut en sväng till Klara och fotade henne och hästarna ( hon red båder Hanny och Nico). Båda skötte sig riktigt fint och klara får en guldstjärna!  Efter det så begav jag mig hemåt och spenderade sedan kvällen med de söta tjejerna Emma och Amanda. Nu är jag helt slut efter en lång arbetsvecka. Lägger ut lite bilder här resten kan ni se hos Klara











Klaras första tur på pilo

Klara red på pilo för några dagar sen och jag tog kort. Det var Klaras första tur på pilo och jag tror att hon var nöjd efteråt. Han är ju lite bockig precis i början av galoppen men han orkar ju inte bocka så högt så det känns knappt. Kanske inte har framgått innan hur stor han är men det kommer det göra nu ^^

Stor heest!

Bocka bocka bocka XD

Pilo :)

Idag red jag pilo igen och det fick bli en tur i skogen i stället för i den stekande solen på banan. Han skötte sig jättebra både vid uppsittning,ridning, avsittning och dusch :P Är så stolt över honom det är ju bara typ 6 gången han är riden med sadel. Tog bara en kort galopp idag för värmen skull, travade mer istället. Imorgon skall jag däremot försöka galoppera en längre sträcka dvs typ 450 m eller ngt ^^

Känns förövrigt roligt att skostorleken 6 är way to smal för honom.
Ylva skall åka och köpa skor i storlek 9 imorgon ^^ Vi har låtit honom stå på ett papper
så vi kunde rita av ^^

Nybadad pilo.

Belöning

Promenad med Emma

Igår kväll tog jag en kvällspromenad med Emma upp till hennes häst. Det var dags för dem att lämna gräshagen och vila magen öven natten i den lilla hagen. Och hennes häst är Überpigg för tillfället så han passade på att visa upp sig lite innan han lungt lät sig fångas och gå över till andra hagen ^^









Jobba idag med.

Idag blir det också jobb men idag i skoaffären istället för i stallet. Jag har har konstaterat att jag har 2 väldigt omväxlade jobb just nu. Men det är så klart bara kul, ena dagen får jag varaute i stallet och jobba med unghästar och andra dagen får man vara sminkad och hjälpa folk med skor.
Jag red Pilo igår igen och han skötte sig fint. Innan jag red så tränade vi upp och avsittning i ca 20 min då det är det Pilo tycker är obehagligt. Vi har inte suttit upp på vanligt sätt än med stigbyglar, utan vi har kastat upp varandra. Pilo blir nämligen så stressad och rädd när man lägger tryck i en stigbygel. Så vi började med att dra lite i lädrena på båda sidorna och sen övergick vi i att jag kastade upp klara så att hon hängde på magen på honom i ngn minut. Efter det satte hon sig upp några gånger och satt av så att han vande sig. Tillslut så stog han någorlunda still när hon kravlade där upp så då kastade Johan upp mig och så red jag ner till banan och tog 2 varv, samt att jag testade att galoppera några meter. Han skötte sig fin fint!!
Väl tillbaka i stallet hade vi bestämt oss för att ge Pilo ett bar då han i vanliga fall bor i anslutning till ett kostall (Han stinker kossa!). Så nu är han ren, men han behöver några till bad då hans vita strumpor fortfarande inte är helt vita efter en omgång med skimmelshampo.
Klara tog lite bilder men de kommer vid ett senare tillfälle. Men jag skall leta fram en bild nu så inlägget inte blir helt bildlöst^^

Var även hästvakt åt Peacen och Charlie torsdag till fredag.
Båda var lite deppiga då det fått kulorna klippta i veckan.
Men efter lite tröst så var det gladare miner även fast det fortfarande var lite svårt att gå ^^

Äntligen!

Klara skall ju som det ser ut rida ardenner-galoppen på axevalla på "lantdagen"( eller ngt sådant). Hon skall rida den på en 4 åring ardenner som heter Pilo. Pilo är inte riden så mycket eller han är riden 2 gånger med sadel och några fler gånger barbacka. Så idag fick jag agera testpilot på honom, då han står på mitt nya jobb.
Han var väldigt stossig vid själva uppsittningen och mina vänner, en stossig ardenner är inte att leka med ^^. Men när jag och Johan hade hängt och klängt på honom ett tag så tog jag mig en tur ner till banan och red ett varv runt (i trav och skritt) och sen tillbaka. När jag väl var uppe var han jätte-trevlig så nu är det bara att jobba på flåset på honom. Jag/Klara skall rida honom imorgon med ( vet inte hur det blir än) och då skall vi se om vi kan få till en galopp.

Äntligen har jag hittat en häst i min egen storlek^^
(Hans ben ser skevt ut men så är inte fallet!)
(Och ja jag vet att sadeln ligger snett!!)

lite mer balbilder :D

Så nu fick jag tummen ur och la upp lite mer balbilder. Hädanefter skall jag försöka få upp lite mer i katagorin hästlivet (ta lite bilder på mitt nya jobb m.m)

 

 


Några bilder ifrån Uddetorps student!

Skall snart sätta mig i bilen och åka till jobbet. Kom på för en stund sen att jag inte lagt upp bilderna ifrån Emmas och Hannahs student än så det skall jag göra nu. Det finns en massa mer än de jag lägger upp nu men jag gjorde ett snabbt urval. Enjoy!



























Vad vore en bal på slottet^^

Igår hade Uddetorpskolan sin studentbal och eftersom Emma och Hannah var uppsnoffsade och fina i sina klänningar så tog jag lite kort ^^Så nu kommer det en J*vla massa kort på de små skitungarna som var så vackra igår <3















Nytt jobb m.m.

Igår så var jag ute i örslösa och provjobbade på en hästgård och det gick bra, så det är bara att pallra sig dit på måndag igen :D Vi tömkörde 9 ettåringar och det var kul, var aslänge sen jag höll på med det nu.
Sen innan jag åkte hem så beslöt jag mig för att ta en sväng förbi Uthagen och Klara, väl där ville klara att jag skulle ta kort på henne och Nico och som den underbara människa jag är gjorde jag självklart det.
Här kommer lite bilder och vill nu se fler får ni kika in på Klaras blogg!







Camparo m.fl.

Igår var jag me Anna ner till prästegården och hjälpte henne med kvällsfodringen och som vanligt hade jag med kameran och tog lite kort ^^. Bilderna blev ganska bra ändå även fast det var ganska mörkt. Måste erkänna att jag är lite kär i Annas häst Camparo, han är inte dåligt bildskön. Jag skall åka ner och ta kort någon dag när Anna rider hade jag tänkt mig.

Camparo

Camparo och ponny(?)

Teddy

Camparo

Teddy

Camparo

Camparo

-Men Anna jag vill inte pussas!!!

 

 

 


Nya Sollasögon :D


Letat länge men nu hittade jag äntligen ett par som jag gillar :D

Helt underbara låtar!

Jag var inne och läste Katrin Zytomierskas blogg förut idag och såg då att hon länkat till Annie Bings Myspace, så jag beslöt mig för att klicka mig in där. Och det mina vänner är inget jag ångrar!
Låtarna är helt underbara och jag har haft hennes spellista på hela dagen<3 Helt klart värt att köpa en CD med henne och spela hela sommaren.
HÄR är en länk till hennes sida på Myspace

En fråga bara..

Jag jobbar ju i en skoaffär som säljare och varje gång jag jobbar kommer det fram minst 3 kunder och frågar mig om jag tycker att de skorna denna provar är snygga/passar stilen? Vad tror kunden att jag skall säga? Jag är ju där först och främst för att jag vill sälja skor! Tycker att dettta är lika kul varje gång^^ Men sen måste jag ju säga att vi har väldigt mycket snygga skor och det är inte ofta som jag inte tycker att skorna är snygga.
Jag har reagerat över detta när jag kommit in i en klädbutik också , när folk frågar de som jobbar där om ett utlåtande. Du lär ju aldrig få höra: Neej du det där är asfult på dig! Den där klänningen skall du inte köpa!

Hittade ingen rolig bild, så jag tänkte visa er de örhängena jag köpte i Indien

(nu ser jag att jag fått med 2 par som är köpta i sverige ^^)



Tävling

Bilden är Klickbar


RSS 2.0