Leka fotograf som vanligt ^^

Igår var en bra dag! Först på förmiddagen så red jag ut i skogen på Capital, som var jättetrevlig och jobbade på bra. Han tog galoppfattningarna bra och han jobbade på bra i galoppen utan att slå med huvudet en endaste gång :D
Sen åkte jag till vara en sväng, för jag hade ringt på en annons på blocket angående några skålar, så det var bara att åka dit och betala och ta med dom hem. Efter min tur till vara så följde jag med Emma till timor och tog lite kort på dom. De har kommit in i en svacka verkar det som, för timr va inte alls sammarbetsvillig utan stel och kantig (och det brukar verkligen inte den hästen vara!!). Så början av passet va kanske inte så roligt, men Emma tog igenom det fint och tillslut så såg det bättre ut.
Tror att timor kommer att få sig ett antal pass på banan sen när Emma har tagit studenten om en vecka ^^
Men här kommer i alla fall lite kort! (Och Emma, JA hälen är lite bättre än vad den brukar vara! ^^)













Uteritt på schemat!

Om ungefär en timma skall jag sätta mig i bilen och åka ner till Capital, jag skall ut i skogen med Millan. Jag var så jäkla nöjd med det förra passet som jag red i ridhuset! Han var mycket mer avslappnad och flöt på mer utan att vi bråkade med varandra. Vi hade nämligen tagit av martingalen och jag tror att detta var en stor bidragande orsak till detta framsteg. Jag tror nämligen att han kände sig stressad och låst när den låg emor tygeln. Jag red nog bara max 30 minuter i ridhuset, för han kändes fin och då ville jag avsluta.

Igår var jag ute hos Klara,vi skulle köra Nico för andra gången. Klara gick vid sidan några meter i början sen så hoppade hon upp på skalmen brevid mig. Nico var lugn och lyhörd, men dock ganska vinglig. Men det är ju så i början, så det är bara att kämpa på och träna så han ligger mer rakt på bettet och bjuder fram.

Jag och Klara hittade även lite gamla bilder på mig och Lucky boy som jag helt hade glömt av existerade. De är inte så jätte vackra precis. (och jag är mästaren av breddade händer XD)


Lång och låg....^^

Mer dressyrbilder :)


















































Mer dressyrbilder!

Här kommer en hög med bilder till ifrån LRKs dressyrtävling. Har ingen fantasi till att skriva något kul så då får det bli såhär, men det gör väll inget? ^^ Blir en massa Linda och Vedette till att börja med ^^ Det blir bara ridskolehästar i detta inlägget^^






Glad vinnare av LAn (Kul att Linda slog 3 privathästar med Vedette:P)





Emma och Nettan

Jennifer och Cover

Isabell och Brave heart

Hannah och Vedette

Hanna och Corradino

Matilda och Rayban

Dressyr sneakpeak ^^

Jag var ju och lekte lite med kameran på Klubbdressyren på LRK igår och det var mycket trevligt. Jag blir lika glad varje gång när jag ser vilka fina hästar vi har och duktiga ryttare som rider på lektionshästarna. Mina vänner Emma och Hannah var med och placerade sig 1a och 2a i sin klass :)
Så nu skall ni få se några bilder! (har inte orkat kolla ordentilgt än så tog bara några, hade tänkt att min vänn Klara skulle få hjälpa mig med dom jag gillar mest^^)


Emma och Nettan

Lillemor och Victor

Hannah och Vedette





Sofia och diego

Jennifer och Cover

Så nu orkar jag inte mer ^^ Finns mycket mer bilder men jag skall snart sätta mig i bilen och åka ut till Capital!

En fråga till alla LRKare! ^^

Jag har en ide om att åka runt till alla ridskolehästarna som är utlånade på somaren och ta kort på dem och sen fixa så att de kommer ut på hemsidan. Vad tycker ni LRKare om detta?  Skall du ha ngn häst hemma?

Tycker nämligen det vore så skoj om man kunde klicka på varje häst och få se lite mer bilder och fakta om dem!


Gratis spotify premium!

HÄR är en länk till sidan!

Idétorka

Idag har jag inte så mycket idéer till inlägg så ja tänkte att jag kunde visa er lite kort jag tog på några lektionsryttare på Lidköpingsridklubb i tisdags efter att jag hjälpt Hanna med Julia. Korten blev inte så bra men de kanske är kul att se i alla fall.^^



















Saknar Ninisarna!

Saknar kaninerna lite ibland speciellt Holger, han var ju så mysig. Men några ny blir det nog aldrig mina barn skall få katt istället för kanin. Så det så ^^ (hittade för övrigt bara mongobilder på dom, så jag valde att ta en där Holger såg normal ut )

Turbo "Elsa"


Ridhuset med Capital

Idag på förmiddagen har jag ridit Capital i ridhuset och det gick väll hyffsat, bäst i galoppen men annars är det mycket tjafs både ifrån min och hans sida men vi jobbar på det. Har ju trots allt bara ridit honom 5 gånger varav 3 gånger i skogen. Monica var med på Hobbe och Marianne var med och tog lite kort. Måste försöka få honom att sänka nacken lite och ta stöd i bettet.
Tills nästa gång jag rider skall jag länga lädren minst 4 hål och sen så skall jag tänka på att sträcka på mig mer, korta tyglarna och lyfta handen. Jag måste ha lite mer disciplin på mig själv i ridningen!! Men det är ju bara att träna på!
Här kommer lite bilder.



Enda bilden somjag inte ser ut som ett misfoster som inte kan rida på! XD
Anna om du ser detta så vet du att jag vill att du skall vara på mig massor om sittsen hädanefter!!







Julia och Hanna!

Var en sväng och hjälpte Hanna med Julia tidigare idag. Det gick bra, men hon har mycket träning framför sig då Julia är en bestämd dam som vill göra sakerna på sitt sätt^^ Men här kommer i alla fall några bilder :D





Hannas lillasyster och Zelman(?)

Aparg!

Nu är jag så j*vla arg! Jag har nu ringt Alfa-kassan 13 gånger under förmiddagen och det enda de säger är: Det är många som ringer nu försök igen senare!
Jag menar inte nog med att jag har fått avslag på min begäran utan jag kan inte få tag i dem och diskutera varför och vad som krävs för att jag skall uppfylla kraven. Känns väldigt ovärt just nu att jag har betalat in 450 kr i månaden till dem i 1½ år. Kunde ju nästan sparat dom pengarna stälv på hög så att jag haft lite att röra mig med, nu kan jag ju se mig själv i röva efter dom pengarna!!
Tur att jag har jobb nu i alla fall men det är surt att jag inte får någon ersättning för de månaderna jag var arbetslös.
Ne nu skall jag sätta mig och ringa 32 gånger till innan telefontiden tar slut!!


Update:

Nu har jag ialla fall fått tag på Arbetsförmedlingen och det visade sig att jag ringde en vecka för tidigt! ^^
Ibörjan på min kontakt med Arbetsförmedlingen var jag jätte negativt inställd till dem, men nu har jag haft 2 jättetrevliga telefon kontakter med dem och jag verkligen fått ett annat intryck av dem. Kan ju bero på att jag har jobb men men XD Betygat på Arbetsförmedlingen just nu är i topp och Alfa-kassan i bott...

Dubbla ridpass+kort fotografering!

Idag på förmiddagen var jag ute och red Capital en mysig sväng i skogen med Anna och co. Vackert väder och pigga hästar! På eftermiddagen så åkte jag ut till Klara, jag red Nico och hon red Dianne en sväng i skogen, eftersom att hon inte ville rida ut själv första gången på Dianne, men det var inga problem. När vi kom hem tog jag några bilder på dem!




Dianne ska för övrigt kanske bli montéhäst.
(Dressyrsadel+monté är en bra kombo)


 


Kul-sms.

Jag fick ett ett sms när jag var på jobbet förut! Ni vet Julia som hade i somras? Ja det är en tjej som heter Hanna som har ridit henne sen hon kom hem ifrån mig. Smset var i alla fall ifrån henne och det stog: Jag har galopperat med Julia idag :D:D
Hanna har försökt ett bra tag med att få galopp på Julia men aldrig lyckats men idag så fick hon galopp och jag är så glad för hennes skull! Tänkte berätta för nytillkomna läsare att Julia är en travare och därför har svårt för galoppen. HÄR kan du läsa mer om henne.
Det kanske blir så att jag skall hjälpa henne på banan lite med Julia på tisdag men vi får se:D
Tänkte fira detta med en MASSA bilder på Julia!

Julia och jag

Julia och jag

Löshoppning



Julia och jag(vacker sits)

Julia och Klara

Julia och Klara

Julia och Emma

Löshoppning



Julia och Klara

Julia och jag

Julia och jag



Lagom trist dag.

Idag har jag inte gjort så mycket mest bara förberett mig inför jobbet. Blir inte så många timmars jobb idag, men det känns ändå trist då det in är så mkt folk inne på söndagar.

'

Jag och Stormningen


Min dag.

Min dag idag har bestått av en kort promenad i det fina vädret ( passade på imorses då jag intev te om jag orkar gå ikväll efter jobbet) , sen har jag gjort min fredags städning ( jag och min bror turas nämligen om att damsuga och ta toaletterna varje fredag, idag var det min tur att ta toaletterna) sen har jag även duschat och gjort mig iordning för jobbet samt kollat på mitt nya favoritprogram : Biggest loser som går på kanal 5 klockan 11.00 på vardagarna. Man blir så motiverad och rörd när man kollar hur mycket dom kämpar och hur glada dom blir när de ser hur mycket dom har tappat i vikt.
Om en lite stund skall jag bege mig till jobbet och jag kommer inte komma hem förens 19.30 så vi ses då! :D

Deltagarna i årets säsong!

Man kan ju knappt tro att det är samma människ! :O

Haha..

Varit med och tävlat i en tävling som Gevalia anordnar ^^
klicka på länken får ni se mitt vackra bidrag!
Uppdate:
Hittade videon på Youtube så här kommer den.


Kan inte göra annat än att hålla med Freja!

Länk till Frejas blogg!


Jätte trevlig uteritt!

Härlig uteritt i härligt väder! Jag fick sällskap av tjejerna som rider Hobbe och Julia. Millan som red Julia rider henne ganska trevligt måste jag säga, men Julia skulle behöva sig några rejäla pass på banan för att få igång musklerna. Måste bara berätta att Julia galopperade 2 gånger idag!^^
Capital var riktigt trevlig om än lite fjantig och tittig idag, vi skall antagligen ta ett pass på banan på måndag och träna galoppfattningar då han inte är så uppmärksam utan fattar det som känns lättast. Men men det är bara att kämpa på.
Tänkte att jag avslutar med lite bilder på mig och Julia ifrån i somras! (måste erkänna att jag är lite förtjust i den lilla surmärren^^)



Min och Julias stil är bäst^^ men hon hoppar i alla fall:P

Sötast i stan!

Kung Primero

Pratade förewsten med Ulle igår på Johan-träningen och hon berättade att Kungen (en unghäst som hon fött upp, han var föl och 1-åring när jag jobbade på alebäck) som hon sålde hade löshoppat jätte fint hos den nya ägaren och detta var jag självklart tvungen att kolla upp! Och jag håller med dig Ulle han hoppar jättefint! Tänka sig att den lille busen hoppar så fint!

Kung Primero f.2008

e. Don Primero u.Tres bien du loup

 

 



Uteritt!

Nu skall jag bege mig ut till Capitla och ta en tur i det fina vädret! Tar med kameran med så kanske jag kan försöka ta några bilder i hagen på hästarna i detta fina vädret!
Det är inte mycket som kan göra mig lyckligare än fint väder ^^ Happie Mia!

Lånade en bild av Marianne på fina Capital!

Monté resultatet

Var inne på atg nu på morgonen då resultatet inte kommit upp igårkväll, troligen för att han startade i Norge, han blev 6a trots galopp på tiden 19.6. Jag tycker att det var rätt hyffsat ändå i andra starten, men jag vet att han kan mycket bättre, tycker bara att det är lite synd att han inte fick chansen i montén när han var lite yngre. Men men han har ju många år kvar inom travet han är ju trots allt bara 8 år gammal. Hjälp nu fick jag lite panik! Har min lille bebis redan blivit 8 år!?! Minns det ju som igår när Jacob körde in honom som ettåring och när jag två år senare red in honom.

Emma, Rysningen och Jacob står och posar järnet på Åby i Juli 2008

Lite bilder ifrån Johan-träningen

Var och kollade på johanträningen idag. Det blev mest bilder på Amanda larsson som red på Ulles häst. Blev inte så bra bilder men men :P Imogon skall jag rida Capital och jag längtar riktigt! Skall ut i skogen en sväng och försöka rida lite skogsdressyr. Han blir mer positiv där än på banan. Här kommer det i alla fall lite bilder!













Nej nu skall jag gå ut på atg.se och kolla hur det gick för Rysningen i löpet :D

Håll tummarna!

Min gamla sköthäst/älskling Rysningen startar i sitt andra montelopp idag. Han är för tillfället i Norge och tävlar men han tränas av en svensk tränare som heter Roberth Hansson (Årjäng). I sitt första lopp blev han 2a och nu håller jag tummarna för en vinst! Min största önskan just nu är att åka och hälsa på honom så jag funderar på att slå en pling till hans tränare och kolla när han är hemma i sverige igen och sen kanske ta en svång upp till Årjäng. Hojta till om ni vill göra mig sällskap :)

 

 

 


Ledsen och besviken..

Jag som precis tyckte att det började kännas bättre efter allt med Morris och Njutningen och så får man det här beskedet och sitter här och störtlipar igen. Har försökt få reda på vad som hänt Njutningen nu en tid och idag fick jag svar. Hon hade tydligen gått dåligt en tid i löpen, så då slaktade dom henne.
Behöver jag säga att jag blev besviken..

</3

Mia bakar: Äppelmuffins

Äppelmuffins ca. 25 st
200°C   15 min

100g margarin eller smör
1½ dl socker
4 ägg
5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1dl filmjölk eller mjölk ( jag bakade med filmjölk)
Fyllning:
1-2 äpplen skalade och skurna i tunna klyftor
½tsk kanel blandat med 1 msk socker

Rör matfett och socker poröst. Tillsättäggen ett i taget under kraftig omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt mjölken/filmjölken. Klicka ut smeten i muffinsformarna. Lägg i en äppelbit i varje myffin och strö sedan över kanelblandningen. In med dom i ugnen och låt sedan svalna.


Redig Mia!

Min dag idag har bestått av att:
Tvätta
Hänga/tumla tvätt
Vika tvätt
Städa bilen
Tvätta bilen
Tvätta min brors moped (hade ändå svamp och slang framme)
Fixa disken
Fixa mitt rum
Skovård (putsa och impregnera)
Baka

Behöver jag säga att jag känner mig som en äkta hemmafru! ^^

Impregnerade och klara! kände att eftersom jag jobbar i en skobuktik så var det på tiden att

fräscha upp skorna lite.

Klara ser du vad rena och fina mina stövlar är!! ;)



...

Vill ha dig tillbaka...


Bilder på Klara och Nico

Jag var ju som sagt ute på en lugn tur med Wanda idag. Klara gjorde mig ju självklart sällskap och efter våran lilla tur så tog klara en kortis på banan då det inte riktigt räcker för Nico med en kort skritt och travtur. Så då tog jag lite kort som vanligt ^^







Rida+ Fint väder= Glad Mia

Så nu skall jag bara trycka i mig frukost och sen skall jag ut till Klara för vi skall låna hennes grannes häst och ta en sväng i skogen i det UNDERBARA vädret!! Hästen som jag skall låna heter Wanda och är Übergullig! Kan ju även berätta för er läsare att jag har börjat tänka lite på vad jag äter, då jag känner att jag måste tappa några kilo. Skall även försöka röra på mig mer , men det blir ju ialla fall lite lättare nu när jag rider lite mer.

Wanda

Wanda

Andra passet på Capital

Idag har jag ridit på Capital för andra gången, och det gick bättre den här gången än det gjorde förra gången, fick fram honom lite mer. Marianne hoppade honom igår, och han gick väldigt bra, så jag tror att han börjar komma i bättre form; jättekul! :D Han testar och kollar om han kan komma undan, men det kändes mycket bättre än förra gången så jag tror att han kan bli riktigt fin när han får mer muskler!




Jag ska dock banta ner mig till sadelns form, haha! ;D


 


Tävling!

Bilden är klickbar!

 

Bilden är klickbar

 


Jobb och sen skall jag rida :D

Så nu är jag snart klar att åka till jobbet! Har bara ett kort pass idag på 5 timmar men det brukar vara jobb så det räcker ändå på lördagar^^
Efter jobbet så skall jag ut till Capital och rida lite och jag har lyckats tjata med mig Klara som fotograf,så att ni kanske kan få se lite bilder^^ Hanna som rider Julia ( den hästen jag hade i somras) skall föjla med oss till ridbanan och det skall bli skoj!
Så nu tänkte jag avsluta med en bild ni inte fick se igår på Nico! Vi tog nämligen en uppstäld bild på honom också!


Vårtecken <3


Rysningen+monte = sant

Min gamla sköthäst startade nyligen i ett montelopp i norge och blev 2a! Kom på att jag glömt att berätta det för er. Jag har alltid trott att Rysningen skulle passa bättre inom monten än travet, men vi hann inte riktigt testa honom i lopp innan han blev såld, men nu snar 2 år senare har han äntligen fått en chans och han klarade det med glans!

Alla tiders favorit<3



Tog lite kort på Klara och Nico idag:P

Åkte ut vid 5-tiden idag för att hämta klara och åka till ridskolan, men det föll sig så att Klara satt på hästryggen när jag kom dit ut så jag passade på att ta lite kort på dem. Sen innan vi åkte till ridskolan så gick vi in för att lägga in bilderna på datorn och gå glömde vi självklart minneskortet i datorn så det blev inga bilder tagna på ridskolan ^^









Galen Nico inställd på at döda Mia ^^









Tävling

Bilden är klickbar

 

 


Tävling

Bilden är klickbar.

 


Nyss hemkommen..

Nu är jag hemkommen ifrån stallet och jag får lov att säga att det gick bra att rida Capital även om han hade ett stort motstånd till arbete men det beror nog mest på att han inte är så musklad. Men det är en väldigt fin häst i grund och botten. Marianne hade lånat hobbe så vi tog en sväng i skogen till at börja med och sen red jag några varv på uteridbanan så jag fick testa att galoppera på honom. Och det blev mycket bockningar och  lite galopp, men så var han lite trött och så fick jag inte riktigt framhonom. Det blir i alla fall så nu att jag skall rida honom 1-2 gånger i veckan och det skall bli riktigt kul!

Bilder ifrån ridningen i tisdags

Annica lånade min kamera och tig lite kort på oss i tisdags, men ni kommer inte få se några kort på mig och lucky boy för det gick apdåligt, men det blev lite bilder på de andra som var okej :)

Klara och Nico

Bettan och Pilen

Houdini det nya tillskottet på ridskolan

Emma och tanten Nettan!

På med ridbyxorna!

Nu skall jag slänga på mig ridkläderna, för jag skall iväg och rida Capital för första gången. Funkar det som det ska så kommer jag troligen att träna dressyr på honom någon gång i veckan :D Behöver jag säga att jag är glad och taggad ?

Blup.se

Detta är Capital


Före/efter på chillens hovar

Såhär såg Chillens framhov ut när han kom till Hannah

Den är lite finare nu iallafall ^^


Här kommer resten av bilderna!

Så nu skall ni få se bilderna på Hannah och Chillen som jag tog igår. Chillen var inte riktigt på sitt fotogeniska humör men det blev några som var okej i alla fall. Chillen är en varmblodig travare och är förövrigt tillsalu!







Haha han tycker det är apkul att gallopera!



Han är ingen stjärna på att hoppa precis ^^

Mia bakar: Fläderparfait med kiwi sås

Fläderparfait med kiwi sås
6 personer

4 ägg gulor
1dl socker
5dl vispgrädde
1 dl outspädd flädersaft
8 kiwis
1msk florsocker

Vispa vispgrädden hårt, men passa så det inte blir smör^^. Vispa sen ägg gulorna pösigt ihop med sockret, och rör sedan med flädersaften i äggsmeten. Nu är det dags att försiktigt vända ner grädden i äggsmeten. Häll upp i småformar och ställ in i frysen och låt stå i minst 5 timmar. Ta fram 30 min innan servering.
Skala kiwin och skär den i småbitar, använd sedan en mixer för att göra en slät sås. Tillsaätt 1 msk florsocker.
Jag använde en kiwi skiva som granering och en av marängerna jag gjorde samma dag.


Bilder :P

Det föll sig så att jag fick ta kort på både Hannah och hennes syster och jag har bara orkat kolla igenom bilderna på hennes syster Tilda, så det är vad som erbjuds idag. Mer på Hannah och Chillen kommer imorgon.
Ponnyn Tilda rider heter Filur och är 18år tror jag.

















Duktigt ridit Tilda!




Hannah och Chillen

Om en liten stund skall jag ta och byta om för att sen bege mig ut till Hannah och fotografera henne och Chillen. Har inte träffat Chillen sen han åkte ifrån Klara så det skall bli lite kul att se honom. Han är förövrigt till salu om någon är intresserad. Bilderna kommer antagligen upp ikväll eller imorgon bitti.


LRK ikväll

Dags för att åka till ridskolan idag då! Jag längtar som ett as efter tisdagarna numera och det beror nog på att jag inte rider så mycket nu förtiden, men det kanske det skall bli ändring på :P

Jag och morris<3


Mia bakar: Påsktårta

Så här i påsktider kan det ju passa bra med en påsktårta.

Påsktårta Agnesvik
200°C  15-20min


3 ägg
3 hg mandelmassa
skalet av en apelsin
juicen av en apelsin
ca 100g blockchoklad

Riv mandelmassan och vispa den fluffig ihop med äggen. Riv sedan över apelsinskalet( Jag hade även i lite röd karamellfärg för utseendets skull) . Sen är det dags att smöra och bröa en form( Lättast att använda en med löstagbar botten).
Häll i smeten i formen och sen i ugnen. Ta ut kakan och låt den svalna. När den svalnat är det dags att försiktigt vända över den på ett serveringsfat eller likande. Häll därefter över apelsin jucien på kakan. När jucien sugits upp av kakan kan du smälta chokladen och breda ut den på kakan.






Färdig! jag har dekorerat med chokladägg


Badtanter

Klaras mamma Ann-Louise tillverkar jättefina badtanter och andra fina dockor. En av min mors vänner ville se hur dom ser ut så jag tänkte att jag slänger upp en bild här :)
Om ni blir sugna på en så kan ni säker få tag på Klaras mamma genom Klaras blogg.





Blandade bilder ifrån dagen

Idag har jag varit på cm-hoppningen på LRK, som ni kanske vet om ni läste gårdagens inlägg. Klaras ritt gick inte så bra men det får ni läsa mer om hos henne när hon har fått tummen ur att skriva ett inlägg om dagens strapatser. Jag tänkte lägga ut lite bilder här och visa vilken stjärna jag är på att fotografera i ridhus ^^ 

Måste ändå säga att bilderna på Pilen och elin är mina favoritbilder.

Diego

Myran

Victor

victor



Tilda och bebeto

sata och struppi

Matilda och soffan

elin och pilen

elin och pilen

matilda och rayban

Pilen och elin

Gillar detta kortet med :)

Klara och nico

Klara och nico

klara och nico








Tävlingsslav imorgon ^^

Imorgon skall jag vara chaufför, hästskötare, mentalcoach, pannluggsflätare, fotograf och filmare åt Klara och Nico på deras första "tävling" (clearround). Hon skall vara med i 80/90 tror jag det var. Så det är bara att slänga sig i bilen i morgon bitti så jag är ute hos klara vid 07.30. Tror det kommer gå as bra för dom! En film kommer nog upp på Klaras blogg senare på kvällen imorgon och jag skall försöka ta lite bilder och lägga upp här.

Världens underbaraste katt!






XD

Skrattar så jag dör varje gång jag ser denna videon! Det är min föredetta travlärare Stefan Pettersson som ger en lektion i hur men "öppnar" en spånbal. Alltså jag skulle älska den person som filmade Stefen och gjorde en film som innehåller allt som man skall göra i ett stall och hur man gör det rätt^^


Är du beredd att göra din häst illa för att få den att prestera bättre?

Det är verkligen inte jag men det verkar som om många är det. Jag tycker faktiskt att travet har fått ta väldigt mycket skit det senaste och det pratas alltid om hur illa travhästarna behandlas och så vidare. Det har varit mycket om grisfösare, munskador orsakade av bett (vilket jag är säker på att väldigt många ridhästarhar också) Jag tycker att man i detta glömmer att man har haft endel tveksamma träningsmetoder inom ridningen också. Jag la ju ut en video för ett tag sen om Walking horses som behandlades med kemiska medel på benen för att de sedan skulle få dem och lyfta benen högre. Detta var det många som tyckte var hemskt men det är ju minst lika illa som barering. Nu har jag hittat en tysk video som visar detta ifrån 2008. Jag kan ju berätta att med barering innebär att man precis när hästen hoppar drar upp en bom i benen på dem så att de hoppa ännu högre nästa gång, för annars får den ju ont. I videon används en metalklädd kantig bom. Personen som drar upp bommen i benen på hästen står oftast gömd bakom hinderstöd och infångare.

HÄR kan ni se var Ridsport har skrivit och HÄR kan ni se filmen

Har du någon gång sett en häst bli barerad?

Tävling.

Om jag vinner denna skall jag självklar ge bort den till en vänn som är mycket förtjust i rosa^^


Helt kär i bilden!

Ja jag gillar denna bilden starkt på Klara och Nico, för han ser rund och kallblodig ut men ändå väldigt sportig! ( Sen är det ju förstås ett minus att Klara inte gör en av sina underbara miner på den XD)


Dagens planer!

Idag är det jobb som gäller fram till fyra och sen efter det så skall jag hjälpa till att göra iordning lite här hemma inför kvällens främmat. Min mor skall nämligen skjutsa hem morfar till Filipstad idag så hon hinner inte med allt som måste göras. På grund av detta kommer inte de andra recepten på de grejer som jag bakade igår att komma upp förens ikväll.
Oj jag har ju glömt att berätta att jag har köpt nya skor ^^ De ena paret vet  ni ju hur det ser ut, jag har ju visat det här men det andra paret är en lite lätt grå canvas sko. Lägger ut två bilder så får ni se.

Denna fast i grått

Och sen denna som kommer att användas flitigt i sommar :)
Min mor kommer även att köpa den i brunt och det kommer att bli kalas då vi har samma storlek.

Sommarlängtan!

Jag antar att jag inte är den enda som längtar till sommaren och bort ifrån slasket. Jag skall visserligen inte klara denna vintern då denna är den första vintern på mycket länge som jag inte har någon häst att klaffsa runt i leran efter eller klaffsa runt i leran efter hästarna på jobbet. Denna vintern har jag både varit i Indien i 2,5 månad och stått inne i en varm skobutikresten , så jag skall väll inte klaga. Men jag tillhör en av de människorna som verkligen avskyr vintern och fryser räva av mig så fort det blir under -5°C ute. Och här hemma vill jag hellt att det eldas för fullt så att det är minst 24 grader dygnet om.
Men nu är ju våren ändå påväg och jag börjar tycka att det ljusnar i kanten efter en mycket lång och kall vinter.
Nu håller jag bara tummarna för en riktig kanonsommar med mycket sol, jobb (måste ju samla pengar så att jag slipper en liten del av helvetet nästa år^^) och mycket hästar.
Vad tycker ni om vintern och vad är det bästa med sommaren?


Vårat hus var fångat av den hemska vintern...

Mia bakar: Maränger

Jag har gjort både det ena och det andra idag i köket. Jag började med att göra 2 påsktårtor som jag kommer att ge er receptet på imorgon och sen gjorde jag Fläderparfait som mor och far skall bjuda sina gäster på imorgon. Men det receptet får ni imorgon med när de är klara och jag kan ta en liten bild :P
När jag gjorde parfaiten blev det äggvita kvar så då passade jag på att göra lite maränger till graneringen av parfaiten.

Maräng
125°C 40-45 min

3 äggvitor
1 dl socker

Vispa ägg och 1/3 av sockret hårt ( så att du kan vända det upponer). Var nog med att bunken du gör detta i är helt ren, då det vitan inte blir fluffig om den är smutsig. Vänd sedan ner resten av sockret försiktigt. Bred/spritsa det på en smord plåt eller använd bakplåtspapper.


Innan gräddning


Efter gräddning
Vi kommer troligen att servera marängerna till parfaiten imorgon då såsen som vi skall ha till kan bli lite sur och då kan det vara gott med en söt maräng.


Resultatet av fotograferingen :)

Så nu har jag kommit hem ifrån Klara! Vi gjorde så att vi gick till hennes grannes ridbana som äntligen har tinat och var ridbar. Klara har inte ridit så mycket på bana med honom i vinter utan det var mest blivit några dressyrpass i snön för deras del. Men jag måste säga att det gick väldigt bra och hon la lite extra tid vid att träna byten. Nico var inte så utbildad innan han kom till Klara för ett år sen utan var mest horsemanship tränad och mest riden i repgrimma. Han var dock på lite tillridning precis innan Klara fick honom. Jag tycker att klara har gjort ett väldigt fint jobb med honom, han kunde ju trots allt knappt fatta galopp när han kom och rida han i form var inte att tänka på.
I Klaras blogg kan du läsa mer om henne och hästen, samt se fler bilder!

 

 

 

Han är förövrigt riktigt snygg i stubbmanen!

(Tänker även tillägga att min kamera har levt sitt egna liv idag, och

att jag bara blev deprimerad när jag kollade igenom bilderna:´(....)


Skall ut till Klara och fotografera lite nu!

Nu skall jag bege mig ut till Klara och fotografera henne och hennes lilla häst Nico. Var ett tag sen jag fotograferade dom och det skall bli kul att se om det blivit någon skillnad :)
hej svejs vi höres senare!


Tävling!


RSS 2.0