Hej jag heter Mia

Hej jag heter Mia och är snart 21 år och jag bor i Lischhöping! Nääääää. Skoja bara. Så lyder presentationen på Marias Indien-film i vilket fall. Visst låter det spännande? Just nu är Mia mycket upptagen, så hon har skaffat sig en hjälpreda som kan skriva när hon själv är för busy. Hjälpredan är stationerad i Göteborg. Större arbetsmarknad här. Men vi hoppas på att det inte kommer vara någon skillnad för Mias blogg utan det kommer rulla på som vanligt. Jag menar Mia hinner ju inte med att helhjärtat satsa på bloggen, så om hon ska bli en äkta blogg-stjärna så är det enda rätta att skaffa sig en assistent.

Nu spenderar hon en weekend i Göteborg. Mest affärsmöten såklart. Men en hel del sightseeing, mat, galna utgångar, norska och fika hinns med på det spä-äckade schemat. Snart är det dags för fröken Kristoffersson att ge sig av hemåt igen, men det är med tårar i ögonen som hon lämnar Lyckliga Gatan.
Ses snart Mia. I vart fall i Norge! Euuuuurooovision here we come! Ha det!
Pusspuss /hjälpredan aka. Anna

Jag är med i en foto tävling! VAR GOD RÖSTA!


HÄR hittar nu tävlingen :)

Tävlingsutrustning och utseende?!

Jag har ganska starka åsikter om hur jag vill att mina hästar ser ut vid tävling både på ridsidan och på travsidan. För det första så är jag väldigt pedantisk vad det gäller själva hästens utseende och så. Håremmen skall verkligen glänsa, öron och nacke skall vara välklippta och detta skall vara gjort dagen innan ( är vidskeplig vad det gäller det). Helhetsintrycket blir så himla mycket bättre om sådant är gjort.
Sen skall utrustningen självklart vara välputsad och alla schabrak/ selunderlägg/ lindor nytvättade.

Sen kommer vi självklar till det här med färger och strass. Hmm som de som känner mig kanske vet så är jag för de klassiska, jag vill hellst ha ett rent träns utan konstigheter på (strass och liknande) och jag rider hellst med engelsk nosgrimma eller remont. Jag är ganska mycket emot kryssgrimma ( pullarnosgrimma) om det inte används för att det behövs. Har nog fått detta ganska mycket från travet där en kryssgrimma sätts på hästar som är heta och starka. Därför blir jag lite frustrerad när småtjejer sätter på sådana på sina små ponnyer bara för att det är snyggt. Visst man drar inte åt den så hårt men den har fortfarande lite inverkan och jag tror inte att så många vet om varför man använder en sådan.
Oj nu tappade jag min röda tråd ^^ det jag skulle prata om var ju vilka färger jag fördedrar på ridhästar respektive travhästar.
På ridhästar föredrar jag när det är lite diskretare färger och mönster det är hästen som skall vara blickpunkten, så gärna mörkblått, grått m.m.
Men på travhästar föredrar jag starka färgen då det ger häsfiga kontraster vid de höga farterna och jag vill att hästarna skall synas. På de trahästarna som jag har hjälpt Jacob med så har vi använt klarröd som tävlingsfärg. :r
Hur vill ni att era hästar skall se ut vid tävling? Vilka färger väljer ni?

Här är en bild på rysningen på en tävlingsdag.
Här har vi dock den blå sulkyn vilket inte passar in så bra i mitt matchande ^^

Peace Victory i tävlingsfärger vid sin första start. Han ville dock inte
vara med när bakbenen skulle lindas den lille hingsten men det är ändå fram som är viktigast ^^

Glömde även nämna att jag hellre transportlindar än sätter på skydd då jag tycker att det är snyggare och att de sitter bättre runt ballarna.
Detta inlägget blev väldigt rörigt och jag blandade lite väl mycket men jag hoppas att ni förstår vad jag menar ^^

så jävla kul XD

Har man läst böckerna så är det så jävla kul XD

Min humor är underbar jag vet ^^


Utvärdering av min volontärresa till indien

Frågan är hur jag såhär i efterhand tänker tillbaka på min resa, är jag nöjd? Jo självklart är jag nöjd även om det finns saker som skulle kunnat var annorlunda. Jag reste med en svensk organisation som heter volontärresor.se och de i sin tur hade samarbete med den organisationen som skötte allt på plats, IDEX Group India. Detta var en ganska dyr resa och jag har allt som allt lagt ut närmare 40 000kr och då räknar jag med vaccinationer, flyget, själva resans kostnader som jag betalade in till volontärresor (mat och husrum i 2 månader+ resterande till projekten), mina helgutflykter samt om vi åt ute på veckorna. Och jag kan berätta att jag verkligen inte har levt snålt utan ätit vad jag har velat och shoppat endel.
Jag fick under resans gång veta att om jag hade bokat med den norska organisationen eller den engelska så hade det livit några tusen billigare, men men det går ju inte att göra ngt åt såhär i efterhand.
Jag tyckte att det var ett trevligt upplägg på resan med en introduktion i början med trekking, yoga, tågresa och gruppövningar.

Här sov vi på golvet i ett by hus långt upp i bergen under trekkingen
Detta gjorde att man verkligen bondade med de andra i gruppen och började lära sig namn m.m. Det gjorde också att vi vande oss vid indien innan arbetet började, indien kan chocka en lite i början innan man kommer in i det. Då tänker jag främst på mängden människor, värmen, kulturen och den starka maten.
I campet bodde vi i små rum med 2 våningssängar, så vi var 4 i varje rum. Visst det var trångt och vi bodde på varandra men i mitt rum var det så underbara människor så jag kan inte med att klaga skulle aldrig vilja byta bort dem!

Vårat rum
Campet var mycket finare än vad jag hade kunnat föreställa mig! Rummen var fräsha, även fast våran toalett inte fungerade av någon "okänd" andledning^^. Vi hade 2 små matsalar i villka vi åt 3 gånger om dagen, det var nära på endast vegetarisk mat ( serverades bara kyckling/fick på torsdagar). Jag var väll inte ett stort fan av maten, men det berodde nog inte så mycket på maten utan mer på att jag är lite kräsen. Den övriga indiska maten är för övrigt underbar!
Som sagt var campet över förväntat. Vi hade ett allrum (recration room) där det fanns 2 datorer ( även fast det jämt jar lång kö, ofta ström avbrott och otroligt seg uppkoppling, så var de guld värda!) Där fanns även en tv som man kunde kolla på film på! det finns ett stort utbud av piratfilmer i Indien och det går lätt att få tag på de senaste filmerna, så det var vad vi roade oss med på kvällarna. Sen fanns även allt material som vi behövde för att planera våra lektioner där inne, färgade papper, läroböcker, kritor, pennor, pussel och mycket annat. Det enda jag tycker kan saknas är lite mer för oss som undervisade de äldre barnen och kvinnorna, men kvinno projektet var ju ny  uppstartat så jag hoppas att de har fått in mer nu.

Campets trädgård.

Skolan och området som vi skulle undervisa i var som förväntat ett ganska fattigt, skolan var gammal med lågt till tak och dålig belysning. Ungarna var små monster till en början och det tar ett tag innan man kommer på tekninkerna för att få dem att sitta ner tysta och arbeta utan att de slår ihjäl varandra. I vårat fall var detta tävlingar med pris och att den som skötte sig bäst fick ett klistermärke. Jag vet att det kanske inte är det ultimata men det funkade ^^

Där står Anna och Elly på vad vi i sverige skulle kalla skolgården
som i detta område är väg/parkering/skolgård/trädgård^^

Klass rummet
Jag är jätte nöjd med min resa! Det enda jag egentligen vill klaga på är att komunikationen mellan projekten- personalen(IDEX) - volontärerna inte fungerade då vi inte fick reda på något alls. Men vi var ju i Indien och så är allt där, man skall inte förvänta sig att något gå snabbt och lätt för det är bara att trycka in i sitt huvud att inget går snabbt och lätt här och att allt kräver tusen blanketter.
Är det något ni vill fråga så fråga på! :D


Ingen ridning för mig igår :´(

Det föll sig så att ridningen blev inställd på ridskolan igår på grund av den stora mängden snö som finns på taken till ridhusen. Så de ville inte riskera något även fast de fått bort ganska mycket. Jag tycker att det var ett väldigt klokt beslut, men mitt sug efter att rida försvanna ju inte ^^. Jag har inte ridit på 2 veckor! Och det är helt sjukt!
Men det blir förhoppningsvis ändring på det i sommar för nu har jag skrivit upp mig på att ha en häst som heter lucky boy i sommar, så det är bara att avvakta och se vad de bestämmer. Och får jag inte honom så kan jag ju alltid fixa någon travare att rida till det finns ju gott om sådana :P



Lucky Boy
f:2003
e: Laurin
u: Gambler´s Bid
ue: Gambler´s Cup xx

Jag har aldrig haft någon egen häst, men jag har heller aldrig känt behov av att ha någon då jag alltid har haft tillgång till häst. Ibland har det även varit så att det har varit alldeles förmycket hästar ^^
Sen jag var 8 år har jag alltid ridit minst 3 gånger i veckan på olika foder-och medryttar hästar och jag har aldrig behövt betala någon dum medryttar avgift! Det är förövrigt det dummaste jag har hört om! "Jag har en häst och jag vill ha ridhjälp på den få jag inte hinner med alla dagar i veckan, så ag tänkte att du får betala mig 400 i månaden för att du gör mig en tjänst!?" Hur gör ni med sånt ? Betalar du för den hästen du är medryttare på ? Får du pengar av din medryttare?


Tävling

En tävling jag bara kände mig tvungen att vara med i är denna med stallmagasinet som pris då jag är alldeles för snål för att köpa den själv ^^

Här läser du tävlingsreglerna på catago.blogg.se

Ny design!

Nu har bästaste Klara fixat en ny design åt mig! Var så himla trött på den gamla, det var väldigt söt och så men den var lite för bright för min smak. Men nu har jag iallafall fått det tillfixa åt mig och det var väl tur det då jag är helt jävla tekniskt hanikappad XD
Men nu tänkte jag göra lite reklam för klara då hon varit så gullig!

I klaras blogg får ni läsa mycket om hennes Übersnygga haflinger Nico och deras bravader ihop! Klara har väldigt mycket åsikter om saker och ting och det roligast jag vet är att läsa hennes inlägg under kategorierna: klara funderar och Klara kritiserar. I dom står det om allt från ridmode till bettens inverkan.
Så nu tänkte jag visa lite bilder på klara och hennes Nico och sen avsluta med en länk^^










Sommar :r

KLARAS BLOGG



Mia har ny design.

Ja, nu har jag varit här och pillat igen, och ser ni något som inte funkar så säg till mig HÄR(Ingen ide att ni säger till Mia, hon förstår inte i alla fall! :)

//Klara

SNÖ lite bilder för att visa att vi har snö ^^

Nee det var det värsta har alla snöXD Mor min tog lite bilder för att dokumentera mängden snö som finns här hemma nu, men jag tycker inte riktigt att bilderna gör verkligheten rättvisa.

Utsikten från farstukvisten

Nej jag har inte alls lekt i snön ihelgen jag har bara skottat ^^

Jag har förövrigt en mkt snygg mössa som är mkt smickrande XD

Snö snö mera snö..

Ne nu får det vara bra med snöandet även fast jag vet att det skall snöa mer inat så håller jag ändå tummarna så att de vitnar av blodbrist. Men jag skall ju inte jobba förens imorgon em så tills dess så får vi hoppas att de har plogat.

 

 


Hej insnöad!

Jo det är just vad jag har varit hela helgen! Så min helg har spenderats med skyffel i handen, mycket jobbigt vill jag lova! Vi var inte tvungna att bara skotta framför garaget utan också ca 300 meter grusväg för att ens ha en chans till att komma ut!
Så jag har inte riktigt haft varken tid eller lust att blogga. Det enda jag har lust med just nu är att beställa en flygbiljett till en varmare destination och dra iväg! Detta är skälet till att jag igår satte mig för att börja planera en långresa nästa vinter. Och så här långt har jag bara börjat spåna på vart jag vill åka och det lutar åt att resa in Kina, beijing och sedan åka vidare Laos, Vietnam?, Thailand, Indien och Nepal. Min far fyller nämligen 60 så min familj skall hyra ett hus i thailand och vara där i några veckor och då är planen att jag skall möta upp med dom i Thailand och vara där i någon vecka.
Mitt största problem just nu är att jag skall finansiera resan och skaffa en vänn som vill göra mig sällskap!
Planen är ju att vara borta i 3-4 månader minst. Nu har jag ju ett extra jobb och jag kommer antagligen att jobba heltid där i sommar som semester vikarie så då får jag ju in lite pengar och sen funderar jag på att i början på september åka till norge och jobba där tills i början/mitten på december och sen dra iväg!
Så om någon är intresserad av att hänga med till Asien/ Norge så är det välkommet att höra av sig!


Längtar :r

Och om planen går i uppfyllelse så betyder det att jag kan ha en häst hemma hos Klara i sommar! *jippi*
Jag är fortfarande jävligt ridsugen vill jag lova och det vore kul med en lika rolig sommar denna sommaren som förra! Men riktigt lika trevlig kommer den ju inte bli då inte Morris kommer att vara med oss</3 Men det är bara att ta nya tag och lära oss att älska en ny häst!


frissan

Jag har även varit hos frissan idag och klippt och färgat, blev väldigt nöjd!! Tog en blid för att visa ,men jag kan säga att den verkligen inte gör färgen rättvisa.Tänkte egentligen gå fullt ut och färga det riktigt rött men jag ballade ur ^^

Observera också en av mina favorit t-shirtar med en massa bilder på olika band

Hejjaghetermiaochjagharfåttnojjapåskor..^^

Börjar bli lite besatt av skor nu när jag jobbar i en skoäffär kan jag ju säga ^^ Det enda jag ser när jag jobbar är ju skor och det blir att vi pratar ganska mycket skor med ^^ Sen tycker jag ju att skor är ganska kul sen innan. Men nu har jag ialla fall fått 2 favoriter , som jag tyvärr inte kan köpa och använda då jag har total fobi för att köpa höga pumps och liknande då jag blir ca 1.90 lång om jag änvänder dem. Så det högsta jag vågar mig på är ca 6-7 cm. och dessa är betydligt högre.

Dessa är ju underbara, finns även i samma design men då i den "vanliga" pumps modellen

Dessa gilla jag med.

Sen finns det självklart en massa andra skor i butiken som man vill ha, men just nu så sätter plånboken stop, men ett par skall det nog bli då jag måste jobba i skor som är köpta i butiken.

Vad tycker ni, kan jag ha pumps även fast jag blir aplång? Använder ni mycket högklackat?


Tävling förlåt!



1. det beror på om det är ofodrat eller inte. är det fodrat så kostar det i bävernylon 1195 kr och det ofodrade kostar 995 kr
2. Bomull, bäver, fleece och ull
3. cordura combitäcke.

Bilderna är länkar till tävlingarna :)

 


Mkt stor gråtfaktor! VARNING!

En av mina favoritlåtar har nu blivit inspelad i ny tappning med dagens världs stjärnor, till förmån för de drabbade i Haiti.

 


Långa tyglar

Tänkte visa lite bilder där jag rider med för tok förlång tyglar^^ Har inte tänkt på det så mycket innan men efter att anna påpekat det ett antal gånger har det äntligen sjunkit in XD

Lucky boy med på tok förlånga tyglar

Morris med på tok förlånga tyglar

Julia med på tok förlånga tyglar

Hugo (ifrån skolstallet axevalla) med på tok förlånga tyglar

Ja ni förstår ^^

Vad behöver ni jobba på med eran ridning?

Promenad vid stugan i Filipstad

Orsaken till att det har varit lite dött här på bloggen de senaste dagarna är att jag har varit i filipstad och hälsat på min gamle morfar <3 Så vi begav oss upp dit i fredags och kom hem igår. När vi var där uppe passade vi på att åka ut en sväng till Dammhyttan ( stugan) och gå en promenad och samtidigt kolla till huset ^^ Underbart väder och en massa snö! Jag och mor min hade en jätte mysig stund.

mor <3


Min rödkind


Nej är man 1,81 lång är ens ben inte långa XD


Fint väder :)

Snödjupet skulle undersökas^^


Balans är bra att ha....


Vår stuga

Jag tänkte bara berätta att min far sitter och lipar som en idiot vid tv:en för att en liten tös har rantat runt en vända på skidor och fått  en guldpeng runt halsen ^^

Ridsugen..

Jag är så jäkla sugen på att rida nu, ett dressyr pass är vad som står överst på önskelistan just nu! Men idag blir det inget med det då jag snart skall kasta mig iväg till jobbet. Imorgon blir det nog ingen ridning heller men dock blir det mycket häst då vi skall ha teori på ridskolan, löshoppning står på schemat! Så då har Klara frågat Anna om hon kunde ta med Nico och svaret var ja! Så då skall jag inta min obliatoriska plats som chaufför och assistent. Vi skall även löshoppa ridskolans nya tillskott Houndini, och det skall bli väldigt intressant då jag inte har haft tillfälle å se han röra sig än.
Jag blev så himla taggad på ridningen efter förra veckans lektion, jag har haft en liten svacka och inte alls tyckt att det har varit roligt en period nu och det har väll till stor del att göra med Morris. Men som sagt det var riktigt roligt att rida sist så nu är jag mer taggad inför framtiden. Det blir troligen så att jag har Lucky boy ute hos klara i sommar med så det känns kul! Ne nu skall jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för jobbet! Jag kan ju säga att det känns lite ovant att platta håret och smika sig innan man skall till jobbet, samt välja kläder. Jag har ju bara jobbat i stall innan sen studenten och då var det bara att slänga på sig närmaste hela kläder ^^

Morris<3
Har även konstaterat att jag måste hårdträna på att rida med kortare tyglar då ag jämt rider med tyglar som är ca 2 dm för långa. Det är det att jag upplever att jag blir så hård i handen om jag kortar dem , men det är nog ren inbillning från min sida. Så har jag häst i sommar så skall det tejpas tyglar ^^ Jag har nämligen kollat på alla bilder då jag rider och jag har konstaterat att jag alltid har händerna i "magen" när jag rider.

Ridning på LRK

Igår var det dags för mig att åka till ridskolan och rida ridlektion, vilket jag har gjort nu sen jag var 6 år gammal. Har ridit på samma ridklubb i (hmm hur gammal är jag ...) 15 år utan uppehåll. Jag trivs väldigt bra på LRK, med både min grupp och ridlärare. Vi är många som har ridit ihop i flera år och ibland kanske jag inte är så sugen på att rida, men vill ändå åka dit för att träffa dem. Tycker även att LRK har ett väldigt trevligt hästmaterial om man jämför med andra ridskolor. Jag tror inte att jag någonsin kommer att sluta på ridskolan (om jag inte måste flytta^^) för det är väldigt nyttigt att rida många olika sorters hästar. Iallafall jag skulle bli väldigt låst om jag bara red på samma häst hela tiden och tappa väldigt mycket.
Så nu åter till gårdagens lektion, jag red en häst som heter Lycky boy som jag har ridit väldigt mycket de senaste terminerna, det har varit han och Morris som jag har växlat imellan i stort sett.
Men nu har jag inte ridit honom sen innan jag for till indien i oktober. Tycker faktiskt om den hästen, han må vara stor och lite tungriden men får man lite fjutt på honom är han väldigt trevlig. Hannah hade med sin Krubb till lektionen med och jag tror att hon var nöjd med resultatet :)
Så nu kommer lite bilder:

Jag och Lucky boy

Hannah och Krubb

Jag och lucky boy ( obs jag ser inte så stor ut ^^)

Hannah och Krubb

Jag och lucky boy

Jag och Lucky boy

Bästaste ridläraren Anna hälsar på Hannahs Krubb



En tur till ridhuset och en mysig kväll hemma hos hannah

Tänkte berätta lite om gårdagen som utlovat. Morgenen blev lite seg på grund av fredagens nattliga utflykter ^^ men sen så kom dagen igång då Hannah slog mig en signal och undrade om jag hade lust att hjälpa henne att få på Krubb på transporten och sedan åka till ridhuset och rida för första gången ( hon har ju ridit mycket henna men med rådande klimat så känns det bra att åka till ridhuset någon gång ibland ). Hannah plockade upp mig och vi begav oss till stallet. Krubb är aningen svårlastad (eller var ^^), men det tog bara en 15 min att få på henne, hon står liksom bara på lämmen utan att röra en hov, vi var mycket nöjda med framstegen.
Vi kom till ridskolan och när jag slängt upp hannah passade Krubb på att stämpla mig så nu är hela min fot blå och fin.  Hannah red och jag måste säga att det är en ganska trevlig häst om än mycket omusklad. Hannah ville testa på att rida lite markarbete och hoppa några pyttesprång på henne så det blev till för mig att börja släpa bommar.
Hästen älskar ju att hoppa iaf ^^ blev helt till sig (te sej).
Krubb var jättetrött efteråt och jag tror att hon inte hade ork att bråka vid transporten för hon bara gick rakt in och där stog jag och Hannah med munnarna på vid gavel :O
Nu kommer lite bilder :P







Obligatorisk hannah bild ^^




Senare på kvällen begav jag mig hem till familjen Nicklasson, för en kväll med tacos och film. Vi skulle alla hjälpas åt att laga maten, em nvi vet ju alla hur Hannah är med matlagningen så detta blev en uppgift för Tilda ( hannahs lillasyster) och mig. Maten blev god och Markus gjorde oss sällskap. Och Helene vad än dina döttrar säger var det inte som fom städade iordning och diskade i köket ^^

Sedan begav vi oss till allvideo för att hyra lite film och efter många om och men så blev det: Låt den rätte komma in och The ugly truth.
Måste säga att låt den rätte komma in var en av de sämsta filmer jag någonsin sett!! Har inget mer att säga om den. The ugly truth var däremot lite smårolig.
Så nu skall det plockas iordning lite här hemma innan restan av min familj kommer hem.


Hannah och Krubb

Jag slänger in ett smakprov av vad som kommer komma upp imorgon, då jag inte riktigt har tid att lägga upp mer bilder eller skriva så utförligt. Så jag hoppas att ni kan vänta lite :P

 


Vill tillbaka till den tiden ..

Jag hittade en massa underbara bilder som jag har scannat in nu och jag längtar tillbaka till den tiden och dom hästarna.

Jag och Mimi och Emma och Marwin


Legende <3


Ida Marwin Mimi


Martina och crissy may


Jag felix och petter


Jag och Ida


Marwin <3


Jag och Rocket från ridlägret i skåne


Ridläger i skåne


Speed <3

Longering av Chillen och fotografering av Nico!

På grund av detta underbara väder så kunde vi inte rida ut i skogen, för det var kramsnö på ena svängen, och på andra är det halt, och Nico har inga bakskor. Därför så red Klara dressyr, och jag longerade Chillen. Han är mer och mer avslappnad nu och lyssnar fint på kommandona. Friserade även Chillen lite, klippte under hakan och sådär, sen hjälpte jag Klara med en liten bit till av Nicos uuuunderbara man.






 


hejsan allihopa ! ^^

Nu skall jag sätta mig i bilen och köra ut till klara där jag skall rida en stor travare vid namn Chimbachomba Chill. Vi skall nog ut och pulsa i snön och jag hoppas att vi kan ta oss fram men man vet aldrig. Jag har rotat runt lite ibland mina gamla kort och har hittat endel roliga som jag jag har scannat in. Hinner inte visa er nu men jag slänger in ett kort från sommaren 2003 ( tror jag ).

Nadja, Jag och Emma
På väg ner till båtgården för att bada. Att jag skulle göra allt för att få det vädret idag?

Dålig uppdaterning

Jag har uppdaterat väldigt dåligt de senaste dagarna då jag inte riktigt har varit på humör och inte kommit på ngt att skriva. Kanske kan berätta att jag har börjat motionera Hannahs travare Chillen. Hon har inte riktigttid med honom nu då hon har fått hem sin nya.
På söndag så var det tänkt att klara och nico skall åka och löshoppa så då får jag agera chaufför. Julia den travare jag hade i somras och red skall vara med och hoppa och det skall bli kul att se henne då jag inte gjort det sen i november då hon åkte tillbaka hem. Här kan du läsa mer om Julia.

Klara filmade mig och julia bara några dagar innan hon åkte hem för att ägarna skulle få se vilka framsteg vi gjort. men dagen till ära var hon ett litet monster som inte alls ville sammarbeta, hede gått skitfint hela veckan så hon hade väll lite träningsvärk, så vi satte på gramanen så hon blev lite lugnare. Julia galopperade inte när hon kom och hoppade inte (travade igenom) och hon flyttade inget för skjänklarna över huvudtaget. Så jag är nöjd med henne.


RSS 2.0