Jungle trekk jungle trekk in Bukit Lawang, see the monkeys see the birds see oranghutan...

Sedan sist jag skrev har det hant mycket, vi kan borja med Bukit Lavang sa far vi se hur langt jag hinner.
Vi tog ju ett flyg ifran Georgetown till Medan och akte direkt efter att planet landat i medan till busstationen Pinang Baris for att ta bussen till Bukit Lawang. Bussen kostade 20 000Rp och skulle ta 4 timmar, men som vanligt ar infrastrukturen kass i dessa lander sa det tog runt 7 timmar istallet i en ca.40 gradig buss. Underbart!
Det var annu mer underbart for Hannah som vid tiden for resan hade feber och inte alls bra. Skallet till att man aker till bukit lawang ar att de finns en jattestor regnskog dar, som har valdigt manga djurarter bl.a. orangutanger. Pa grund av Hannas sjukdom sa skot vi upp varan vandring i djungeln en dag. Den dagen agnade vi istallet at att ta det lugnt och bada i floden som kom ner ifran bergen, kallt men skont.
Trekkingdagen inleddes med frukost kl 08.00 och sedan motte vi upp med varan guide kl 09.00 och fortsatte ut i djungeln. Vi hann inte ga langt foran guiden sa at oss att vara tysta och kolla uppat, och dar var den forsta vilda orangutang vi sett. Jag blev nastan lite rord, hade trott att vi skulle fa se dem pa ca 50 m avstand men dar var den bara 10 m ifran oss. Efter manga kort gick vi vidare och aven nu tog det inte lang tid forens vi sag fler. Kan aver tillagga att detta var det jobbigaste jag nagonsin gjort da det gick upp och ner hella tiden och da ar det inga sma kullar vi pratar om. Svettades pa plattser jag inte trodde var mojligt bland annat pa knana ^^
Totalt sag vi inte mindre an 12 st orangutanger, 6 andra apor som hette Thomas nagonting( sadana apor sag vi nastan varje dag sa det holl till vid guesthouset mest hela tiden och var blandanat pa varan altan och rotade i vara sopor), 2 kamilonter (stavning) , 1 skoldpadda och en jakla massa konstiga insekter och vaxter.
Det var 4 trotta, valdigt svettiga och nojda tjejer som kom tillbaka till Rain Forest Guest house som var varat hem under vistelsen i Bukit Lawang. Nora som hade guesthouset var en rund och jatte trevlig kvinna som var hjalpsam med allt. Vi betalade 100 000 Rp for ett 4 bads rum.
Dagen efter hade vi bokat buss till Lake toba, den tog 7 timmar och det var en valdigt behaglig resa. Sa har ar vi nu pa Tuk tuk som halvon vi bor pa heter och tar det lugnt en tid, skall forsoka uppdatera harifran imorgon.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0